komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У дитячому садку «Сонечко»  змагалися у писанкарстві

12.04.2018

Днями у закладі дошкільної освіти «Сонечко» (м. Знам’янка) відбувся  конкурс-огляд "Великодня писанка" серед батьків груп закладу. Організатори поставили за мету  популяризувати українські традиції, поширення писанкарства, як художнього явища і культурного феномену.  Батькам треба було не тільки  виготовити особливу писанку, а ще й зробити її презентацію.

 

Детальніше про конкурс розповідає директорка садочку Олена Кадигроб:

«Конкурс «Великодня писанка» пройшов серед батьків 10-ти груп закладу.  Спочатку ми поспілкувалися з батьківським комітетом про можливість проведення такого заходу, а потім батьки зібралися у творчі групи і виготовляли свої експонати-писанки.   Ми висунули тільки одну вимогу: писанка повинна бути не меншою за сімдесят сантиметрів, а батьки проявляли свою творчість в оформлені. Окрім того, кожна група ще презентувала свої витвори і пояснила чому вони зробили писанку саме такою. Усі учасники отримали подяки за участь та солодкі подарунки. Володарі перших, других та третіх місць – медалі, грамоти та призи: особливі короби для іграшок на групу.  Ці короби різної форми (наприклад: стільця або скрині) і в них можна скласти іграшки, а потім використовувати в інтер’єрі. Таким чином батьки «заробили» для своїх дітей корисні призи у групи. »

Як саме батьки долучилися до такої цікавої ініціативи садочку, розповідає мама Ангеліни  та Агнеси Варакути, Ірина Варакута:

«Конкурс нам  сподобався, адже конкурсанти не тільки читали "з листочка", а й декламували спеціально написані до свята вірші, танцювали, співали. При цьому вони були одягнені в національному українському одязі, подекуди досить колоритному. І це приємно вразило!  Ми з батьками нашої групи виготовили писанку з пап'є-маше, а потім розмалювали фарбами. Наша писанка була із зображенням Капітошки з одного боку, як символ назви групи, яку ми представляємо, та сонечко - з іншої, як символ здоров'я та довголіття на писанках. Вважаю, що такі конкурси потрібні, по-перше, щоб згуртувати не тільки батьків, а й батьків із колективом садочку. По-друге, це гарний привід поділитися позитивними емоціями напередодні свята Великодня, згадати свої національні традиції та звички. І, по-третє, приємне почуття хвилювання у конкурсі, а потім визначення переможців і нагородження учасників - це дійсно непересічна подія в історії садочку.»

Оскільки під час заходу виявилося дуже багато цікавих робіт, то призові місця розділяли пари учасників. Перше місце – групи № 8 «Калинонька» та № 5 «Бджілка»; друге – групи № 6 «Козачата» та № 2 «Сонечко»; третє – групи № 4 «Ромашки» та № 7 «Зернятко».

Ольга Полякова

Фото  ЗДО «Сонечко»

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges