komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Рада хоче карати за незаконне носіння військової форми

19.12.2018

 Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект щодо посилення відповідальності за незаконне носіння військової форми та наруги над могилами загиблих воїнів. "За" відповідний законопроект №9217 проголосувало 229 народних обранців. 

За незаконне носіння військової форми пропонують карати штрафом від ста п’ятдесяти (2 550 грн) до двохсот (3 400 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян. При повторному скоєнні злочину порушник змушений буде сплатити від двохсот (3400 грн) до чотирьохсот (6800 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян або йому призначать громадські роботи на строк від 30-ти до 40 годин з конфіскацією військової форми.

Щодо наруги над могилами загиблих воїнів, то народні обранці пропонують карати за ці правопорушення обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Потрібно відзначити, що в українському законодавстві вже є норми щодо кримінальної відповідальності за наругу над могилами, однак зараз покарання отримують ті, хто руйнував могили радянських воїнів-визволителів, жертв нацистського режиму, миротворців. Депутати пропонують додати до цього переліку осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у стримуванні збройної агресії Росії та осіб, які брали участь в Революції гідності.

Як йдеться у пояснювальній записці до документа, ухвалення законопроекту сприятиме посиленню поваги до осіб, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, до борців за незалежність України у XX столітті та учасників Революції гідності.

https://www.unn.com.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges