komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новини країни

Які зміни чекають на українців із січня 2019-го (частина друга)

3.01.2018

KOMORA.INFO продовжує знайомити своїх читачів із основними змінами 2019 року. З попередніми можна ознайомитись за посиланням - https://komora.info/22-golovni-novini/5064-yaki-zmini-chekayut-na-ukrajintsiv-iz-sichnya-2019-go-chastina-persha

Монетизація субсидій

Нарешті запрацює монетизація субсидій. Уряд прийняв відповідну постанову, якою прописав алгоритм монетизації. Вона відбуватиметься у три етапи.

  1. З 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть сім’ї, які звернуться по допомогу вперше. Гроші надходитимуть на їхній персональний обліковий запис в "Ощадбанку". Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

Тим сім’ям, які беруть участь в монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через "Ощадбанк" сплачуватиме частину комуналки, в межах виділеної субсидії та соціальних норм, а субсидіанти доплачуватимуть другу частину рахунку.

  1. З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, у тому числі користується допомогою в літній період.
  2. З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Новації медреформи у 2019-му

З 1 січня 2019 року всі заклади первинної ланки медичної допомоги мають переукласти договори з Нацслужбою здоров’я. Тобто – не тільки заклади, які не працювали зі Службою в 2018 році, а й ті, що вже мають договір, бо такий діє лише до кінця поточного року. На наступний рік Україна перейде на нову модель фінансування – оплати за медичні послуги від Національної служби здоров’я за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

До червня 2019 року включно всі комунальні медичні заклади, де працюють сімейні лікарі, терапевти, педіатри, будуть отримувати оплати за договором з Національною службою здоров’я за пацієнтів, які не підписали декларації та проживають на території обслуговування медичного закладу. Але навіть після цього пацієнтам, які не обрали свого сімейного лікаря або перебувають у відпустці чи відрядженні, сімейний лікар повинен надати безоплатно медичну допомогу у невідкладному стані, пояснили у МОЗ


Далі буде

Фото з відкритих джерел

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges