komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Війна

ЧИ ЩЕ ДОВГО ЧЕКАТИ ЗАКОНІВ НАШИМ ВІЙСЬКОВИМ?

25.04.2018

Такий довгоочікуваний ЗУ № 6052, який ініційований ГО «Юридична сотня» і дає законодавче пояснення багатьом нюансам звільнення з  військової служби, вже досить довгий час «кружляє»  інстанціями та ніяк не може знайти свого підписанта.

Детальніше про  довгу дорогу документа говорить Антон Красов, наш постійний консультант:


«НУ ЩО, ПІДПИСАВ ЧИ НІ?!» - з таким питанням від військовослужбовців я прокидаюся і лягаю спати останні кілька тижнів. З нього починають свою роботу і закінчують оператори гарячої лінії "Юридичної Сотні"."Чи підписав Президент України Закон #6052, який дозволяє військовослужбовцям, які відслужили необхідні строки, звільнятися"? Це питання цікавить всіх: як тих, що набули права на звільнення, так і тих, хто звільнятиметься у майбутньому. Нагадаю, що 5 квітня Верховна Рада з другої спроби таки ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби). «За» – 231. Ця подія була дуже важливим знаком для всіх військовослужбовців, які продовжують проходити військову службу та не знають дату свого звільнення, хоча переслужили всі можливі строки (і строк контракту, і визначені законом строки). Це був ще один крок на шляху до вирішення цього питання. Для того, щоб процес звільнення був запущений, потрібно, щоб закон вступив у свою законну силу.»


 

Але чи вступить? Про нелегку долю такого важливого документу даємо роз’яснення від Антона Красова:


«Відповідно до законодавчої процедури (стаття 94 Конституції України) прийнятий Верховною Радою Закон підписує голова Верховної Ради України і невідкладно направляє його Президентові України.

Президент України протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.

Пройшло вже більш, ніж 15 днів з дати ухвалення даного Закону, але за повідомленням веб-порталу Верховної Ради, Закон за цей час не був направлений до Президента, а все ще готується до підпису голови Верховної Ради. З чим пов’язаний такий довгий процес підготовки на підпис невідомо, але потрібно відзначити, що доки Президент не отримав даний Закон, відлік 15-денного строку для його підписання не розпочався.»


Чому так? Не має жодних пояснень, але за законодавчою процедурою він мав бути підписаний  головою ВР ще  до 15 квітня. Ось так дбають про наших захисників.

 Післямова

Доки матеріал готувався до друку, 23 квітня  голова Верховної Ради підписав Закон #6052 і направив його на підпис Президенту. Після отримання Закону Президент матиме 15 днів для його підписання або відхилення (право вето з поверненням до Верховної Ради). Усі роз’яснення  щодо документа читайте після його офіційного оприлюднення.

 

Ольга Полякова

Антон Красов

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges