komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ТОВ «Агропродукт» - нові технології знам’янського товаровиробника

18.07.2018

Історія знам’янського виробника печива та халви розпочалася з 1999 року від Знам’янського заводу продтоварів, у 2006-му виникло товариство з обмеженою відповідальністю «Агропродукт». Нині середня потужність підприємства за добу сягає 3 т. та близько  200 т. за місяць. 

 

  • Існує два основних напрямки – халва та печиво, - розповідає директор товариства Володимир Ткаченко. – У великому переліку асортиментів, для прикладу тільки халву робимо: цукрову, ванільну, з арахісом, з какао та родзинками. Щодо печива, то тут теж великий вибір серед якого: вівсяне, «Гармонія», «Кокосик», кукурудзяне, пісочне, домашнє, житнє, «Брауні». У колективі працює близько 200 людей.

Продукція смаколиків ТОВ «Агропродукт» має попит у всіх куточках країни, після початку воєнних дій було призупинено постачання виробів до Краматорську та інших міст сходу України, зараз ситуація змінюється, вже і там можливо придбати печиво та халву зі Знам’янки. Серед замовників є і іноземні  – це Грузія, Румунія, Польща, Німеччина, Угорщина.

  • На українському ринку дуже велика конкуренція якісної продукції печива та халви, тільки на Кіровоградщині працюють 4 схожих підприємства, - додає Володимир Леонтійович, - але ми намагаємось вигравати якістю, для цього минулого року відбулося сертифікування роботи товариства за міжнародними стандартами.

Від часу нових стандартів у роботі підприємства змінилось багато що. Розпочався суворий контроль якості  первинної сировини для цього було запущено три імпортні лінії обробки насіння соняшника, що дозволило досягнути дуже якісного відлущення до ядра.

Працює акредитована власна лабораторія, де щодня відбувається контроль якості сировини, визначення вологості тіста, вологість печива.  Зі слів лаборанта Алли Корінь: «Щоранку ми контролюємо тісто на вологість за минулу добу. Перетираємо його на терку, розминаємо і кладемо на спеціальні лабораторні ваги, визначаємо вагу до міліграмів, потім за допомогою приладів триває процес визначення вологи.»

 

На сьогодні проведено капітальні ремонти у цехах, так у цеху з виготовлення халви всі стіни і підлога обкладені новою плиткою, які миються щоденно. Було встановлено нові варочні котли, нова лінія з виробництва халви у брикетах, що дозволяє фасувати халву у 500 г, 250 г., 125 г, і цукерками. Працюють санітарні пропускники та оновлено спецодяг.

Придбати продукцію ТОВ «Агропродукт» можливо безпосередньо на заводі за адресою: м. Знам’янка, вул. Партизанська 29, а. Крім того магазини «Ніка +» та «Вікторія +» у місті Знам’янка теж реалізують печиво і халву.

  • У подальших намірах підприємства розвивати ринок та асортимент печива, максимально будемо механізовувати лінії, - додає Володимир Ткаченко. – Нині на підприємстві є плин кадрів, є люди, які відпрацювали понад 10 років, але є і ті, хто не витримує і залишає нас. Люди приходять, ми їх навчаємо всіх, бо маємо специфіку виробництва, навіть халву можна «загубити» руками, не знаючи тонкощі технології. Крім того, багатьох наших нових працівників не влаштовує зарплатня, яка в середньому на підприємстві сягає 4 тис. грн. Дуже тісно працюємо з міським Центром зайнятості, багато людей приходить саме за їх направленням.

Побувавши у цехах з виготовлення халви та печива, ми побачили  нові лінії виробництва, запашний аромат здобу тут всюди, а ще уважне і турботливе ставлення людей до своєї роботи. Начальник цеху виготовлення печива Людмила Козішкурт розповіла послідовність виготовлення найрізноманітнішого печива  і зауважила, що за 10 років її досвіду роботи зараз спостерігається новий етап розвитку товариства, адже міжнародне сертифікування ставить високі вимоги, але  дає можливості робити якісний продукт і вивчати нові технології.  

Матеріал створено за результатами прес-тура Знам'янського центру зайнятості

Оксана Войчишина

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges