komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Судова реформа. Реорганізація апеляційного суду

5.10.2018

У зв’язку зі змінами, які передбачені реформою судів, Апеляційний суд Кіровоградської області припинив свою роботу. Таке повідомлення міститься на офіційному сайті установи: «У зв’язку з проведенням заходів з ліквідації Апеляційного суду Кіровоградської області та утворення Кропивницького апеляційного суду розгляд справ, які перебували у провадженні суду та були призначені до розгляду не відбудеться.  Про час та дату розгляду справ учасники процесу будуть повідомлені заздалегідь у встановленому законом порядку.»

Тож, на що зміняться такі суди?  Апеляційні обласні суди змінять окружні апеляційні суди, створення яких передбачено указом президента України №452/2017 "Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах". До новостворених органів правосуддя переводять чинних суддів, які  пройшли відповідну перевірку у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.  Планово реорганізацію судів планується закінчити до кінця року.

Нагадуємо, що новостворені окружні суди створюватимуться для того, щоб укрупнити судові органи (скоротити місцеві, районні суди), останні ж діятимуть тільки до утворення нових, які налічуватимуть від 9 – 12 суддів. Як відомо, раніше  планувалася ліквідація  142 місцевих і створення 74 окружних судів.  Це не означає, що громадянам треба буде їхати до іншого району, щоб подати заяву або відвідати засідання. Представництва так само діятимуть на місцях, але їх об’єднають в єдиний орган. Окрім того, така реформація торкнеться і розгляду справ: їх потрібно буде перерозподілити та фактично розглянути по-новому. Окружні суди розглядатимуть, як цивільні, так і кримінальні справи, але дещо у іншому порядку: суддів перерозподілять за направленнями справ.

Ольга Полякова

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges