komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Тиждень біології та хімії у Петрівському НВК

22.03.2019

З 18 по 24 березня у ОНЗ «Петрівський НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа I-III ступенів відбувся Тиждень біології та хімії. Головним гаслом заходів став вираз: «Головна твоя зброя в житті – це твій розум». 

Молоде покоління українців  все більше звертає увагу на забруднені річки і поля, воду і повітря… Елементарні правила екологічної поведінки формуються в родинах, а шкільна програма все більше робить акцент на тому, що навколишній світ необхідно не тільки вивчати, а й захищати…

Під час тематичного тижня у Петрівському НВК діти ще більше ознайомились з цікавими фактами про природу. Під час інформаційних годин вони подорожували екологічними стежинами,  шестикласники дізнавались про рослини, характерні для нашої місцевості. Про глобальні екологічні проблеми міркували учні 10-11 класів. Учні 10-го класу працювали над проектом збалансованого харчування. Підсумовували знання під час виступу агітбригади, де учні 7-го класу розповідали про раціональне користування природних ресурсів: забруднення річок, водойм та колодязів.

  • Зараз за новою програмою у 10-му класі діти вчать не як раніше біологію, а біологію і екологію, тобто все більше увага школярів привертається до питань збереження природи, - коментує вчитель біології Ірина Кононенко. - Все більше у навчальних проектах ми разом з дітками міркуємо, готуємо презентації, повідомлення на  тему «Шкода чи користь паління опалого листя», «Проблема чистого повітря», «Червона книга Кіровоградщини» і так далі.

 Даниїл Волков та Тетяна Кобець (учні 7-го класу), як учасники Тижня біології та хімії, зауважили, що доволі часто стають свідками недбалого ставлення до природи, створення сміттєзвалищ. Вони переконані, що багато однолітків тільки вчаться бути уважними до себе та інших і не засмічувати принаймні територію, де вони живуть. Також діти зауважили, що негативний приклад дорослих є ключовим у поведінці дітей та молоді, а елементарні правила екологічної поведінки стають запорукою охайності. Наприклад, діти назвали, що традиційно мають практику садити дерева навесні і не тільки на подвір’ї власної школи, а й вдома.

Підготувала Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges