komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Горе-матір з Кіровоградщини, щоб сплатити аліменти сину, офіційно працевлаштувалася

 

20.08.2019

На Кіровоградщині з початку року 79 злісних неплатників із аліментів відпрацювали суспільно корисні роботи. Одна з них – мешканка Гайворона, яка завдяки сумлінному виконанню власних обов’язків у результаті офіційно працевлаштувалася на місцевому комунальному підприємстві. 

Про це повідомив керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул.

«Якщо в батьків немає коштів, щоб надавати фінансову підтримку власним дітям, державні виконавці змушені застосовувати в рамках закону різні методи, щоб змусити їх згадати про свої обов’язки. Зокрема йдеться і про примусові роботи.

До речі, маємо в цьому напрямі позитивні результати. Наприклад, у Гайвороні безвідповідальна матір не сплачувала своєму шестирічному сину аліменти впродовж чотирьох років. Сума боргу перевищила 12 тисяч гривен, тепер її повністю погашено», – розповів Вадим Гуцул.

Жінку було притягнуто до адміністративної відповідальності. Через це, згідно рішення суду, їй довелося в примусовому порядку почати роботу на підприємстві «Гайворонський комунальник».

«Призначені судом 240 годин суспільно корисних робіт жінка успішно відпрацювала. Що важливо: за бездоганне виконання своїх робочих обов’язків її офіційно працевлаштували», – відзначив Вадим Гуцул. 

Нагадаємо: безвідповідальних батьків почали притягувати до виконання суспільно-корисних робіт у рамках реалізації ініціативи #ЧужихДітейНеБуває.  Наразі безпосередньо на Кіровоградщині 79 боржників закінчили виконання суспільно корисних робіт, 49 боржників продовжують примусово працювати й до сьогодні, щоб розплатитися з боргами перед своїми дітьми.

Загалом із початку року державні виконавці стягнули вже понад 118 млн. грн  аліментів на користь 19 688 дітей. У порівнянні з 2018 роком безвідповідальні батьки сплатили лише трохи більше 126 млн. грн.

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges