komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

На Кіровоградщині продовжується робота зі створення єдиного центру надання екстреної медичної допомоги

20.09.2019

 Нині вже 20 бригад "швидкої" міста Кропивницького та 2 бригади Кропивницького району включені до єдиної системи і працюють за екстериторіальним принципом – без прив’язки до конкретної лікарні. Планується, що до кінця вересня до нової системи буде включено і бригаду з Компаніївського району. Про це повідомив представникам ЗМІ під час прес-конференції перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. 

За словами посадовця, зазначений принцип уже дозволив розширити радіус території обслуговування лікарських бригад з обласного центру до 20 кілометрів навколо міста.

Сергій Коваленко також повідомив, що триває реконструкція частини будівлі ТМО "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області" для улаштування єдиної оперативно-диспетчерської служби. На відповідні роботи передбачено кошти з обласного бюджету та субвенцію з держбюджету у сумі 13,8 мільйона гривень.

Також розпочато тендерні процедури на закупівлю спеціального обладнання, за допомогою якого буде охоплено зв’язком усю територію області та оснащено автомобілі усіх 100 бригад екстреної допомоги, що одночасно працюють на Кіровоградщині.

За словами першого заступника голови ОДА, після придбання, встановлення та підключення необхідного обладнання у Центрі екстреної медичної допомоги усі служби "швидкої", що нині працюють при районних лікарнях, будуть перепідключені до єдиної системи і також розпочнуть роботу екстериторіально. Це дасть змогу значно скорочувати час доїзду лікаря до пацієнта і доставляти його до найближчої лікарні або до закладу, де є необхідне обладнання, що прискорить надання допомоги, покращить її якість та дозволить зберегти життя.

http://www.kr-admin.gov.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges