komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Під Офісом президента 14 листопада мітингували і знам’янські залізничники

15.11.2019

14 листопада відбувся  мітинг з вимогою відставки глави правління "Укрзалізниці» Євгенія Кравцова, скорочення працівників-залізничників, протесту приватизації залізниці та знищення підприємства. Серед близько 3 тисяч мітингуючих близько 180 людей були з Кіровоградського регіону. 

Залізничники облаштували сцену і принесли з собою плакати, серед гасел учасників мітингу: «Ні — приватизації залізниці!», «Ні — скорочення працівників-залізничників!», «Припиніть знищення Укрзалізниці!». Сторони також обговорили питання виплати "тринадцятої зарплати" за підсумками 2018 року, що стало однією з основних вимог залізничників.

Вимоги залізничників

 "Проблема в тому, що "Укрзалізниця", як юридична особа, що за результатами 2018 року не виконала плановий показник чистого прибутку, який є обов'язковою умовою для виплати річної винагороди. Однак з метою підтримки працівників за результатами переговорів фінансовій службі доручено знайти кошти на виплату щорічної винагороди вже в грудні. Відповідне рішення правління буде прийнято найближчим часом", - сказав член правління компанії Желько Марчек.

 Про інші вимоги мітингувальників спілкуємось з головою Знам’янської територіальної профспілки залізничників і транспортних будівельників України Людмилою Семиніною: «Минуло півроку від останнього страйку залізничників у Києві і знову ми під стінами вже Офісу президента вимушені відстоювати свої права. За результатами переговорів вирішене питання виплати «13 зарплатні», шкода, що тільки аж у грудні 2019-го року. Відтерміновано прийняття Закону про залізничний транспорт в новій редакції, нас запевнили, що над цим документом, зокрема прописаних положень соціальної сфери там теж матиме місце. Щодо приватизації Укрзалізниці, ми почули вкотре, що державна політика лишає за собою право контролю за активами цього потужного підприємства. Ми наполягали про відставку голови правління « Укрзалізниці» Євгенія Кравцова, наполягали і на питанні зменшення зарплатні керівництва, бо розміри зарплатні різниця з працівниками залізниці в рази.»

Менеджмент АТ "Укрзалізниця" запевнив профспілки залізничників в тому, що  скорочення 120 тис. працівників не відбудеться . Крім того, під час зустрічі в Офісі президента України була досягнута домовленість між ОП, КМУ, УЗ про створення робочої групи для опрацювання питань чисельності персоналу. До неї увійдуть представники профспілок, "Укрзалізниці", Міністерства фінансів, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства інфраструктури.

Підготувала Оксана Войчишина

Фото з відкритих джерел

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges