komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Закон для чотирилапих друзів: як в Україні захистять котів та собак

27.11.2019

Мавпочки для фото, ведмеді у клітці у дворі ресторану – все це можливо зараз. Індустрію послуг націлено на заробіток грошей, а про добробут тварин зовсім ніхто не піклується. 

Проте зараз до Верховної Ради України внесено законопроєкт № 2351, який може покласти край знущанням над тваринами.

– В Європі ставлення до тварин набагато краще, ніж у нас. Україна ратифікувала Європейську конвенцію про захист домашніх тварин. Проте за п’ять наступних років її норми не імплементовано в українське законодавство. Мета законопроєкту – суттєве підвищення наших стандартів, тоді ми будемо розглядатись як справжні європейці, а не як країна третього світу, яка може ставитись як завгодно до тварин, – зазначає Олександр Мариковський, народний депутат України, автор законопроєкту.

У законопроєкті наведено пояснення, що належить до каліцтва тварин; евтаназія допускається лише для припинення страждання тварини і забороняється для регулювання їхньої чисельності; забороняється використання тварин як мішеней при навчанні стрільбі або у змаганнях зі стрільб; забороняється жебракування з домашніми тваринами, а також надання фотопослуг з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків та дельфінаріїв. Також вносяться зміни щодо утримання диких тварин – буде заборонено утримання їх біля готелів, ресторанів, на приватних подвір’ях та у будинках.

– Цим законопроєктом вперше передбачено статтю за контрабанду тварин. Це мегазакон. Ним вноситься понад 60 правок в 11 законів України. Такого законопроєкту ще ніхто не робив. Тому ми сподіваємося, що українським тваринам пощастить, – підбиває підсумки Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру.

Споживаючи фуа-гра, дехто навіть не здогадується, як її роблять. Вірніше, звідки беруть стільки печінки. Відповідь проста – качок чи гусей спеціально доводять до цирозу печінки, щоб її маса збільшилася. Адже маса цього органу, з якого роблять фуа-гра, – 500-600 грамів, тоді як у природному стані маса печінки цього ж птаха становить близько 100 грамів. У майбутньому виробництво цієї страви в Україні зоозахисники також хочуть заборонити як негуманне. 

http://www.uarp.org/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges