komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ДІЯЛЬНІСТЬ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ТА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ - ЛИШЕ ЗА УМОВИ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ЯК ПРАЦІВНИКАМИ, ТАК І ГРОМАДЯНАМИ

30.03.2020

Враховуючи численні звернення від підприємців та бізнес-об’єднань стосовно проблем, що виникли у зв’язку з запровадженням карантину, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України ініціювало зміни до постанови Кабміну №211. Зміни були внесені з метою збереження стабільності функціонування підприємств, у тому числі суб’єктів малого і середнього підприємництва, та водночас зниження рівня небезпеки для життя і здоров’я громадян. 

Перелік суб’єктів господарювання, яким дозволено працювати під час карантину, розширився. Тепер окрім торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, провадження банківської та страхової діяльності, також дозволено торгівлю ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом; провадження ветеринарної практики, діяльність автозаправних комплексів, закладів технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльність з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку. Така діяльність може здійснюватися лише за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Також було скориговано обмеження щодо перевезення пасажирів під час карантину:

- дозволено в одному міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, в одному транспортному засобі та автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, перевозити кількість пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- дозволені перевезення службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції, а також за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Ці зміни є обов’язковими для виконання під час карантину як для суб’єктів господарювання, так і для населення.

Нагадуємо, що протокольним рішенням Кабміну також було встановлено новий режим роботи суб’єктів господарювання під час карантину. Так, одночасна кількість відвідувачів в торговельній (операційній) залі повинна бути розрахована як 10 квадратних метрів на одного відвідувача при умові дотримання дистанції між людьми не менше 1,5 м з встановленням спеціальних позначок.

Дотримання карантину та беззаперечне виконання всіх зазначених вимог допоможе убезпечитися від поширення коронавірусу та зберегти власне здоров’я.

http://kr.consumer.gov.ua/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges