komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Знам’янський арт-моб «Створи український колорит»

21.05.2020

 Незвично  День вишиванки сьогодні відзначили  у фойє Знам’янської  райдержадміністрації  -  була представлена фотогалерея  «Створити український колорит». Завдання полягало у тому, щоб обрати картину українських художників та відтворити її осучаснено. 

Усі   працівниками структурних підрозділів Знам’янської районної державної адміністрації  дуже відповідально віднеслись до арт-мобу "Створи український колорит». Готували костюми, обирали образи, клеїли вуса, зносили хустки і збирали весь національний атрибут, необхідний для інтерпретації картин.

Працівники фінуправління Знам’янської РДА розповіли, що осучаснення картини вони перетворили на цілий драматургічний процес. І якщо на знаному полотні І. Гончара «Благословення батьків» зображено лише час зустрічі молодят та обряд благословення, то в реальному житті творчі працівниці пішли на багато далі…

 

  • Ми всі ролі обирали колективно, довелось деяким жінкам грати чоловіків, але навіть такі образи готували дуже відповідально: шукали з чого зробити вуса, як їх приклеїти і виглядати більш мужньо, - розповідають працівниці фінуправління – Головними акторами було четверо дівчат (Наталія Шушпан – роль весільної матері, Олена Михайлова – весільний батько, Оксана Богун – роль молодого, а Валентина Кравченко –молодою), але готували картину 7 чоловік. Багато часу ми присвятили не тільки картині, а й пошуку другого плану, фону, всі деталі було враховано. Більше того, ми зробили продовження картини для себе – зустріч молодих, свято, а потім жінки відвезли чоловіків на возі додому…

Головний спеціаліст відділу освіти, культури молоді та спорту  Знам’янської РДА Любов Толкуща зображена на двох світлинах. На одній – разом зі своїми дітьми (сином Максимом та донькою Катериною)  (К. Труновський «Одягають вінок») для яких власноруч вишила вишиванки, на іншій – О. Куриласа «Бо війна війною» разом з  колегою Володимиром Лисаковичем.

 

  • Готувались ми до втілення картини разом з дітками, - ділиться Любов Толкуща, - діти під час карантину були вдома і з великим бажанням вирішили мені допомогти. До останнього вони не бачили результати роботи, але сьогодні вже зробили світлину публічно. Нам на згадку родині тепер буде ціла фотосесія. На другій картині ми переодягнули солдата у форму залізничника, нам здалось так буде краще підходити до нашого міста.

Ще на одній світлині зображено жінку у віночку, а її сучасним відповідником стала керуюча апаратом Знам’янської РДА Олена Слюсаренко.

  • Мені ця картина Маковського «Українська дівчина» одразу була до душі. Для образу я купила чорну накидку та гарний український віночок. Фотографувалась вдома, дякую за підтримку моєму чоловікові Сергію Григоровичу, він фотографував мене і обирав ракурси. Взагалі, я вважаю, що сучасна фейсбук мережа, вільний доступ до інтернету дають нам унікальні можливості переглядати картини відомих європейських та українських художників щодень. Я полюбляю постійно поширювати такі світлини , - прокоментувала Олена Слюсаренко.

 

Найбільш масштабні інтерпретації картин виконали працівники відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської РДА – картина І. Репіна « Запорожці» та колектив Територіального центру соціального обслуговування «Знам’янського району».

Учасники арт-мобу сьогодні були відзначені подяками РДА, які вручили голова Знам’янської РДА Василь Смаглюк та заступник голови райради Дмитро Молодченко..

 

 

Підготувала Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges