komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Захворюваність на коронавірусну хворобу: скільки протестовано і як можливо протестуватись знам'янчанам?

21.09.2020

Станом на 21 вересня 2020 року на Знам'янщині зареєстровано 19 випадків лабораторно підтвердженого захворювання COVID-19.  З усіх зафіксованих випадків  -  десять  у мешканців міста Знам’янка,  9  - мешканців району (с.Суботці-5 випадків, Мошорине-2, Новотрепівка-1, Богдановка-1). 

 

Як працює на сьогодні система тестування людей на коронавірус, ми поцікавились у директора комунального некомерційного підприємства Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Знам’янської районної ради Руслана Пушкаренка: «Відповідно до заключного договору з Національною службою здоров’я України на базі підприємства створена мобільна бригада з метою реагування на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та збір біоматеріалу для проведення тестування методом ПЛР. Станом на 21 вересня 2020 року працівниками мобільної бригади було здійснено 1044 заборів біоматеріалу та доставлено для дослідження методом ПЛР в умовах ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Відповідно до чинного законодавства безкоштовному обстеженню методом ПЛР підлягають такі категорії населення:

  • Пацієнти з хронічними ознаками коронавірусної хвороби та пневмоніями;
  • Особи, що контактували з хворим із підтвердженим випадком COVID-19;
  • Особи з імуносупресією (пацієнти, які мають онкологічні захворювання), які потребують планової госпіталізації та/або операції;
  • Усі особи з позитивним результатом обстеження методом ІФА.

Для планової госпіталізації пацієнтів на стаціонарне лікування необхідно мати направлення від сімейного лікаря та результат негативного дослідження методом ІФА.

 Додамо, що до осіб, які підлягають тестуванню також входять:

  • всі медичні працівники, що працюють з хворими на COVID-19 (тестуються раз на 5 днів);
  • працівники нацполіції та національної гвардії, які мають великий ризик щодо зараження;

Лабораторна діагностика COVID-19 на Кіровоградщині

Державна установа «Кіровоградський обласний лабораторний центр  Міністерства охорони здоров’я України» від липня 2020 року публічно повідомила  про впровадження досліджень біологічного матеріалу від людини на наявність вірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на платній основі.

Відбір матеріалу для дослідження проводиться медичними працівниками шляхом взяття мазків із зіву та носу за адресою вул. Пушкіна, 40/9, м. Кропивницький. 

Вартість робіт з дослідження матеріалу від людини методом ПЛР з метою виявлення РНК – вірусу SARS-CoV-2 становить 780,60 грн. з ПДВ.

За додатковою інформацією звертатися за телефоном (0522) 33 12 97.

Оксана Войчишина


Матеріал створений за підтримки чеської неурядової організації NESEHNUTÍ в рамках Програми трансформаційної співпраці Міністерства іноземних справ Чеської Республіки.


 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges