komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Як повіряють лічильники та чи можна виявити «магнітні» втручання

5.03.2021

Повірка лічильників проводиться винятково на сертифікованому стенді кваліфікованими та атестованими фахівцями ОКВП «Дніпро – Кіровоград». В Олександрії повіряють лічильники 15-, 20- та 25-міліметрового діаметру, інші (32- і 40-міліметрові, промислові) повіряють у Кропивницькому. 

Більшість побутових лічильників встановлені на водопровідних мережах вертикально, є й горизонтально встановлені лічильники. Різниці в роботі лічильного механізму залежно від типу встановлення немає, на похибку це не впливає. Але за рахунок більшого тиску води лічильник, який встановлений вертикально, швидше зношується, механізми можуть затиратися і зупинятися.

Період повірки лічильника, згідно з договором, складає один раз на 4 роки відповідно до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 13 жовтня 2016 року № 1747 «Про затвердження міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації» незалежно від того, який саме лічильник встановив споживач. У більшості з них встановлені лічильники «Novator», але є сучасніші та значно дорожчі – наприклад, «Sensus» – цєй лічильник залитий гліцерином і герметично закритий, розібрати його неможливо навіть для прочистки, але він довговічніший. Який саме лічильників встановлювати споживач може обрати самостійно.

Після повірки всі дані лічильника та результат повірки заносяться в електронну базу, а також дублюються в спеціальний журнал.

Переплутати лічильники навіть з різних міст неможливо, адже кожен лічильник має свій серійний номер, рік випуску та показники під час демонтажу – все це ретельно фіксується. За день на одному такому стенді повіряють до півсотні лічильників.

Якщо лічильник не пройшов повірку і виписаний акт про непридатність, то споживач, який мешкає в державному секторі (багатоквартирних будинках) повинен придбати новий прилад обліку води і у визначений день фахівці водоканалу його встановлять. У приватному секторі заміна відбувається за рахунок внесків після відповідної заяви споживача.

Джерело - https://dnipro-kirovograd.com.ua/

Також читайте:

МІЖНАРОДНИЙ ЛЕГКОАТЛЕТИЧНИЙ НАПІВМАРАФОН У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВІДБУДЕТЬСЯ 18 КВІТНЯ

ПОЧАТОК ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ: НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПОТРІБНІ АГРОНОМИ

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges