komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

На шляху до нових можливостей професійної освіти

19.04.2021

ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей» належить до освітніх закладів, які надають можливість отримання професій за чотирма важливими напрямками: залізничний транспорт, сільське господарство, громадське харчування, будівельні та ремонтні роботи. Від 1 квітня 2021 року  директором ліцею призначено Володимира Анатолійовича Смалька. 

На сьогодні у ліцеї навчається  390 учнів під час карантинних обмежень  переважає дистанційна форма навчання, проте системно, для отримання практичних вмінь, здобувачі освіти відвідують майстерні (лабораторії) двох основних корпусів.


  • Ми маємо гарну матеріально технічну базу для здобуття практики з професій залізничного спрямування. Однак, кухарям, кондитерам та мулярам доводиться розмежовувати вивчення теорії  - у корпусі за адресою  вул. Олени Теліги, 6; практичні навички у майстернях  за адресою пров. Станційний, 4. Це поки що тимчасові незручності, ми маємо наміри до змін і створення належних умов та лабораторій за єдиною адресою ліцею по вул. Олени Теліги, - ділиться директор Володимир Смалько

Серед далекоглядних намірів новопризначеного керівника перспективні задуми, які в першу чергу повністю будуть націлені на збільшення потоку бажаючих вчитись у професійному ліцеї. А залежить все це  від низки факторів - від найпростіших до більш комплексних.


  • Загальна оцінка стану будівель та приміщень професійного ліцею націлює мене на зміну багатьох напрямків розвитку. Ми маємо просторі кабінеті, сучасні мультимедійні дошки, але значно бракує комп’ютерного оснащення, - розповідає далі Володимир Анатолійович. – Для того, щоб учні мали бажання вчитись і проводити цікаво свій вільний час, ми націлені змінити підхід до спортивного розвитку. Зараз є домовленість про створення на території освітнього закладу спортивного майданчика сучасного зразка зі штучним покриттям (за кошти обласного бюджету). Ціною власних фінансових спроможностей вкрай важливо провести ремонт спортивного залу ліцею.


На території професійного ліцею розташована котельня старого зразка, яка вкрай потребує заміни, тому бачення  керівника замінити її на нову (пілетну), що дозволить значно економити кошти на енергоносіях і по іншому поглянути на забезпечення якісним теплом взимку. Така  потрібна заміна надасть можливість забезпечення опаленням гуртожитку. Поступово  буде відбуватись заміна  вікон головного  корпусу.


  • Ми плануємо гуртожиток осучаснити повністю і зробити комфортні умови проживання для понад 250 наших учнів, - пояснює директор, - зараз у гуртожитку мешкає 120 учнів.  Це дороговартісні роботи, які ми маємо намір реалізувати через мільйонні капіталовкладення Державного фонду регіонального розвитку. Минулого року там було зроблено пожежну сигналізацію, полагоджено дах, а зараз очікуємо на літо виконання капітальних робіт. Потрібно визнати, що чимало потенційних учнів нашого навчального закладу не залишаються у нас на навчання саме через брак місць для проживання, яке надається безкоштовно. Тому такі плани  стали для нас першочерговими.

 

Окресливши капітальні ремонтні роботи Володимир Анатолійович зупинився і на тому, що нині в Україні діє програма створення навчально-професійних центрів (коли кількість учнів ліцею понад 400 осіб). Такі сучасні центри мають державне фінансування для реалізації багатьох навчальних програм, а це мільйони гривень, наприклад,  на майстерні 3д зразка.

Повністю ознайомитись з професійним ліцеєм без візиту можливо на сайті ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей» - http://dnz-zpl.kr.ua/

Тут же у розділі Батькам та абітурієнтам можна подати електронну заяву до вступу  у заклад та ознайомитись з правилами прийому - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNY8pXNxTYD3eYc4TxTXphbAb_pl2HcVEGJ-oCQ17efPxT4w/viewform

Відео про ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей» - 

Оксана Войчишина

Також читайте:

ДО 01 ВЕРЕСНЯ 2021 РОКУ ПЕНСІОНЕРИ КІРОВОГРАДЩИНИ МАЮТЬ ВИЗНАЧИТИСЯ ЧЕРЕЗ ЯКИЙ БАНК ОТРИМУВАТИ ПЕНСІЮ

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges