komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Основні вимоги для безпечного та заощадливого використання природного газу в побуті

17.05.2021

Шановні мешканці міста Знам’янка та Знам’янського району з 15 квітня по 15 травня 2021 року Знам’янським управлінням з експлуатації газового господарства тривав «Місячник пропаганди з безпечного та заощадливого використання природного газу в побуті». 

 Знам’янське управління з експлуатації газового господарства інформує: споживачам, які користуються природним газом необхідно раціонально та економно використовувати газ, з дотриманням правил безпеки під час користування газовими приладами.

Основні вимоги безпечної експлуатації газових приладів

 Газифікацію житлових будинків з встановлення газових приладів виконують тільки спеціалізовані підприємства газового господарства згідно з проектами на газопостачання , які виготовляються згідно всіх існуючих норм та правил. Тому категорично забороняється самовільно або із залученням сторонніх осіб виконувати встановлення, перенесення, ремонт, заміну, газових приладів, переведення опалювальних котлів та печей для роботи на твердих видах палива, або їх встановлення. Такі роботи мають виконуватися з погодженням газового господарства з припиненням газопостачання до опалювальних приладів, для подальшого використання котла під тверде паливо.

 З метою забезпечення безпеки при експлуатації газового обладнання :

 - не дозволяється виявлення витоків газу відкритим полум’ям, використовувати несправні газові прилади або використання не за призначенням, користуватися газовими приладами при несправності оголовків та відсутності тяги у димовентканалах, при закритій кватирці, а також забороняється встановлювати витяжку із штучним спонуканням у приміщенні, де встановлено обладнання з відведенням згорання в димовий канал;

- не можна залишати працюючі прилади без нагляду, бо затухання одного пальника може призвести до загазованості приміщення та вибуху. Необхідно слідкувати, щоб кипляча рідина не залила полум’я пальника, порив вітру який може статися від відкривання або закривання дверей може погасити полум’я. Не допускається над працюючою газовою плитою сушіння білизни та волосся;

- димові та вентиляційні канали від газового обладнання, яке працює цілій рік, багатоквартирних житлових будинків та будинків приватного сектору слід періодично перевіряти не рідше 2-х разів на рік (навесні та восени); газове обладнання, яке працює сезонно – 1 раз на рік перед початком опалювального сезону. Один екземпляр акта надається в Знам’янське УЕГГ. Відповідальність за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами покладається на власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача);

- придбати та замінити газове обладнання на більш сучасне, економне та безпечне можна в магазині розташованому в приміщенні Знам’янського УЕГГ(нова будівля).

Детальну інформацію можна отримати за тел: 099-788-10-78.

 При виявленні в приміщенні запаху газу необхідно:

- перекрити кран на вводі та перед газовим лічильником, газовими приладами;

-відкрити вікна і двері для провітрювання приміщення;

-не допускати в приміщенні відкритого полум’я,

-не можна вмикати та вимикати електроприлади й освітлення для запобігання іскроутворення; зателефонувати за номером «104» та повідомити аварійно-диспетчерську службу газу, вийти з приміщення.

Власникам газових мереж, у т.ч. побутовим споживачам та співвласникам внутрішньобудинкових систем газопостачання, необхідно укласти із Оператором ГРМ акти розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін для забезпечення належної їх експлуатації згідно чинного законодавства.

 При виявленні запаху газу на вулиці, в підвалах та в інших місцях необхідно повідомити аварійно- диспетчерську службу газу за телефонами: «104» або «7-40-08» і обов’язково виконувати інструктаж диспетчера.

Пам’ятайте! Безпека вашого життя та вашої родини залежить від вашої пильності та обережності при використанні газу у побуті.

Адміністрація ЗУЕГГ

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges