komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Актуальне про реформу медицини для знам’янчан

25.03.2023

24 березня у залі засідань Знам’янської  міської ради відбулося засідання Постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту  (головуючий Володимир Джулай). На зустріч були запрошені: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів  Дмитро Молодченко, директор  КНП «Знам’янська міська лікарня»  Руслан Пушкаренко та в.о. директора КНП «Знам’янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Микола Коноваленко.

Мова йшла про реформу медичної галузі, тобто відповідність одній із нещодавніх постанов Кабінету Міністрів Україні: новий розподіл вторинної ланки на надкластерні, кластерні та загального типу лікарні.

  • Наше КНП «Знам’янська міська лікарня» потрапляє до загального типу лікарень, - зауважив заступник міського голови Дмитро Молодченко, - це значитиме, що воно і надалі працюватиме з Національною службою здоров’я України за підписаними пакетами (на сьогодні їх 19). Є прагнення підписати ще два пакети, які стосуватимуться реабілітації та паліативної допомоги.

На цьому також наголосив і керівник згаданого підприємства Руслан Пушкаренко, а також додав, що площі лікарні дозволяють подумати про розширення відділень щодо двох додаткових пакетів.

  • Ми вже маємо фінансовий план на 2023 рік, і знаємо очікувані результати фінансових надходжень, на жаль, вони нижчі за наші щомісячні витрати у потребах, - зауважив Руслан Володимирович, - тому зараз створена робоча група та триває процес обговорення щодо оптимізації штату лікарні. Минулі скорочення були оптимальними, тому нині це зробити буде вкрай важко. Ми працюємо щодо можливості шляхів збереження  заробітної плати медикам лікарні. На відміну від багатьох лікарень  не перейшли на тарифну сітку, а ще виплачуємо так звані диференційовані понад. Також ми маємо борг у оплаті матеріальної допомоги працівникам колективу за минулий 2022 рік, а це  4 млн. грн.

Щодо роботи КНП «Знам’янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Микола Коноваленко зауважив, що ситуація у фінансовому забезпеченні підприємства стабільна, і це є гарантом подальшої роботи у 2023-му році.

Автор тексту та фото Оксана Войчишина

Також читайте: ЗНАМ’ЯНСЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ НАДАЛИ ДОПОМОГУ ПО ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ДТП

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges