komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Незвичні уроки у школах з усього світу

Як виявляється, є різне розуміння у світі чому потрібно вчити дітей у загальноосвітніх закладах: милування природою в Японії, бджільництво в Башкирії, кібербезпека в Японії тощо.

Шкільні уроки в Японії: милування природою

В Японії є чудовий урок – милування природою. Суть його в тому, щоб навчити школярів цінувати естетичну складову зовнішнього середовища, яку через комп’ютери та різні гаджети діти просто розучилися бачити. За успішність у спостереженні за флорою і фауною, як і в математиці чи географії, обов’язково отримують позначки і навіть складають іспити.

Шкільні уроки в Башкирії: бджільництво

У Башкирії існує більше сотні шкіл, які мають власні пасіки. На уроках бджільництва дітей вчать доглядати за вуликами та збирати мед. Ці уроки також навчають дітей бути терплячими, уважними й акуратними.

Шкільні уроки в Ізраїлі: кібербезпека

Життя сучасної людини дедалі більше переміщується в інтернет, тож ізраїльтяни вирішили як слід подбати і про безпеку інтернет-життя. На уроках «теорії і практики кібервійни» вчать, як варто поводитися в інтернеті, як правильно реагувати на коментарі в блогах і соцмережах, а окремі теми присвячені залежності від ігор. Такі уроки не зашкодять і батькам, щоб розуміти, що робити, якщо дитина стала жертвою кібератак та кіберзалякувачів.

Шкільні уроки в Вірменії: народні танці

 

Народні танці – справжня гордість Вірменії. Тут їх близько півтори тисячі, й у кожного своя історія і свій особливий сенс. Тому вірменським вчителям здалося мало звичайних уроків рідної культури, і з 2013 року вони вирішили зробити навчання народних танців обов’язковим шкільним предметом.

Шкільні уроки в Австралії: уроки серфінгу

 

Із метою зберегти титул головного центру підкорювачів хвиль в Австралії було введено шкільні уроки серфінгу. Влада країни подбала, щоб на жодному з пляжів, бува, не з’явився приїжджий, який катається краще за місцевих. Такі ж уроки введені і на Гаваях.

Шкільні уроки в США: наукові відкриття

 

У США після теоретичного курсу всім учням дають однакове домашнє завдання, сенс якого – щось винайти. На його виконання виділяється цілий рік. Потім учні роблять  презентацію своєї роботи перед усім класом, обговорюють успішність і актуальність проекту. Врешті-решт виставляється річна оцінка.

Матеріал підготовлено за інформацією сайту Педагогічна Преса: http://pedpresa.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges