komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новини країни

СКАСОВАНО ЧАСОВІ ОБМЕЖЕННЯ ДЕМОНСТРУВАННЯ ФІЛЬМІВ З ІНДЕКСОМ "18"

 

7.10.2018

3 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо скасування часових обмежень демонстрування фільмів з індексом «18», що в свою чергу,  сприятиме урізноманітненню вечірніх сеансів у кінотеатрах та запровадженню прогресивного зарубіжногокінодемонстраційного досвіду в Україні. Це рішення Уряду розроблене Міністерством культури України, Державним агентством України з питань кіно відповідно до пропозиції громадської спілки «Союз кінотеатрів України» щодо удосконалення законодавства в галузі кінопрокату України.

Ухвалене Урядом рішення вносить відповідні зміни до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, згідно з яким демонстрування фільмів кіновидовищними закладами з індексом «18» можливе з 18 до 6 години і забороняється особам віком до 18 років. Існуюче подвійне регулювання одного і того ж аспекту кінодемонстрування призводило до надмірного обмеження доступу глядача до фільмів (в тому числі українського виробництва) з означеним вище індексом. Недопущення осіб віком до 18 років на перегляд фільмів з індексом «18» має контролюватися суб’єктами підприємницької діяльності – кінодемонстраторами, а не обмеженням часу показу фільмів.

Очікується, що зняття подвійного регулювання одного і того ж аспектукінодемонстрування матиме позитивний вплив на ринкове середовище, надасть можливість глядачам переглядати фільми з означеним вище індексом у будь-який час доби, що призведе до формування сталої тенденції урізноманітнення кінотеатральногодозвілля поціновувачів національного та іноземного кінопродукту.

http://mincult.kmu.gov.ua/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges