komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новини країни

Закінується  Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків

17.11.2018

Всесвітня організація охорони здоров’я визначає однією із найбільших загроз для здоров’я людини  розвиток та збільшення резистентності (відсутність чутливості) бактерій до антибіотиків.

Це стається через неправильне та не цільове використання антибіотиків, а також через їх широке застосування у тваринництві.       

Через відсутність чутливості збудників інфекційних хвороб до антибіотиків стає важчим їх лікування, хворий на довше залишається у лікарні, ускладнюється перебіг хвороби, через необхідність заміни одних видів ліків на інші значно зростає вартість лікування та виникає більше ризиків померти від інфекцій (пневмонії, туберкульозу, післяопераційних ускладнень, тощо).   

Навіть у випадку розробки нових антибіотиків, серйозна загроза резистентності до них залишиться, якщо не зміниться поведінка кожного з нас.

Для акцентування уваги на заходах, які можуть запобігти розвитку антибіотикорезистентності бактерій з 12 по 18 листопада проводиться Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків. 

Дотримання простих правил кожним із нас може допомогти у боротьбі із розвитком резистентності збудників інфекцій до антибіотиків:

  • ніколи не займатись самолікуванням та приймати антибіотики виключно за призначенням лікаря;
  • у разі призначення курсу лікування антибіотиками потрібно пройти повний курс, не переривати лікування, навіть у разі покращення стану;
  • без відома лікаря не використовувати антибіотики, які залишились від попередніх курсів лікування, самостійно не призначати та не ділитися із іншими залишками ліків;
  • для запобігання інфекціям регулярно мити руки, уникати контактів із людьми з ознаками інфекційних захворювань та робити профілактичні щеплення.

Докладніше читайте на сайті #ЦГЗhttp://bit.ly/2z6L63p.

http://labcentr.kr.ua/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges