komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Як заробітчанам докупити стаж для призначення пенсії?

1.12.2018

Для того, щоб взяти участь у системі добровільного страхування, необхідно подати до органів доходів і зборів за місцем проживання: 

Не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір про добровільну участь за формою, наведеною в додатку 5 до Інструкції.

Крім того, договором про добровільну участь може бути передбачена одноразова сплата особою ЄСВ за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов'язковому держсоцстрахуванню (у т.ч. за період з 01.01.2004 року по 31.12.2010 року), згідно з ч. 5 ст. 10 Закону № 2464.

Зверніть увагу! Договір про добровільну участь набирає чинності з дня його підписання.

Сплата єдиного внеску згідно з договорами про добровільну участь особами, громадянами України з числа осіб, які працюють або постійно проживають за межами України, в інвалюті здійснюється на поточний рахунок центрального органу виконавчої влади, який реалізує політику у сфері адміністрування єдиного внеску, відкритий в уповноваженому банку України (абзац 3 ч. 2 розділу IV Інструкції).

Громадяни України, що постійно проживають за межами України, яким не вистачає до страхового стажу декількох місяців, можуть заключити договір про добровільну участьяким передбачена одноразова сплата ЄСВ за попередні періоди, де вони не підлягали загальнообов’язковому держсоцстрахуванню на будь-який період. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладання договору, помножений на коефіцієнт 2. При цьому договір про добровільну участь оформлюється за місцем ПФУ в якому вона подала документи на призначення пенсії.

Індивідуальна податкова консультація від 22.11.2018 р.  № 4917/В/99-99-13-02-03-14/ІПК

http://www.uarp.org

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges