komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новини країни

Україна розробить електронну систему управління запасами ліків

4.02.2018

Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні у партнерстві з Міністерством охорони здоров'я України оголошує тендер на розробку програмного забезпечення для електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів –  eStock.

 Ця платформа дозволить налагодити процес моніторингу залишків препаратів у лікарнях та зробить інформацію про ліки доступною для пацієнтів.

Зараз інформування громадськості відбувається через сайти обласних департаментів охорони здоров‘я та за допомогою інформаційних повідомлень у лікарнях, проте часто інформація про закуплені ліки не оновлюється регулярно, є незручною для пацієнта, а в деяких обласних департаментах немає робочого сайту, тому потрібної інформації жителі і жительки області одержати не можуть.

«Зараз Міністерство охорони здоров‘я раз на місяць отримує інформацію про залишки ліків і вакцин в регіонах. Ця інформація не завжди коректна. Вона потрібна нам в реальному часі і в зручному форматі, коли в один клік ми зможемо побачити залишки ліків в кожній лікарні. Так ми зможемо не лише забезпечити безперебійну доступність лікарських засобів для пацієнтів і пацієнток, а й звести до мінімуму брак і надлишок ліків», - зазначає Ольга Стефанишина, заступниця міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції.

Запуск платформи eStock і автоматизація процесу управління запасами лікарських засобів суттєво спростить роботу медперсоналу, оскільки вони зможуть легше контролювати надходження, витрати, списання, інвентаризацію, перерозподіл медичних засобів, але найголовніше, дозволить пацієнтам і пацієнткам швидше і без затримок отримувати необхідні медикаменти і лікування. Також система має передбачати можливість інтеграції та обміну даними з іншими системами, наприклад, електронною системою охорони здоров'я «eHealth», «ProZorro» та ін.

http://moz.gov.ua/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges