komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

В Україні очікується різке подорожчання дизпалива

12.08.2019

В Україні намічається дефіцит дизельного палива. Це відбудеться через різке зниження поставок з Росії, яка зараз контролює близько 45% нашого дизельного ринку. 

Про це пише today.

За даними представника президента в Кабміні і радника з енергетики Андрія Геруса, в серпні поставки дизеля з Росії скоротяться вдвічі – з 200 тисяч тонн до 100 тисяч тонн.

Наразі ж дизельний ажіотаж практично не позначився на цінниках на українських заправках. Якщо станом на 15 липня літр дизельного палива в середньому по Україні коштував 28,36 грн, то на 7 серпня – 28,31 грн.

Однак слід зазначити, що ціни на нафтопродукти, в тому числі дизельне паливо, в Україні залежать від вартості ресурсу на кордоні і курсу долара. Причому зростання (або зниження) курсу на 1 гривню дає подорожчання (або здешевлення) палива на 60 копійок за літр.

З урахуванням того, що гривня в цей період зміцнювалася (і навіть ходила за психологічний мінімум в 25 гривень за долар), а світові ціни на нафтопродукти особливо не мінялися, дизельне паливо в Україні мало подешевшати, мінімум, на гривню за літр.

Тим часом ціни практично не змінюються, що в нинішній ситуації вже можна вважати прихованим подорожчанням. Тобто, якщо курс долара піде вгору, що експерти прогнозують вже наприкінці серпня-вересні, то заправники одразу ж перепишуть і ціни на дизель.

Очікується, що нові логістичні ланцюжки зроблять дизель дорожчим на 10-15%.

У наступному році, на думку експертів, українським водіям варто готуватися до того, що ціни на заправках зрівняються з європейськими – тобто, виростуть, мінімум, до 1,1-1,2 євро за літр. Читайте більше тут: https://zik.ua/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges