komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Три в одному – прихована монополія знам’янського перевезення

16.04.2018

У п’ятницю, 13 квітня, відбулося засідання виконавчого комітету Знам’янської міської ради, під час якого підняли вартість проїзду в громадському транспорті нашого міста до 5.50 грн. Це рішення підтримали одноголосно усі присутні члени виконкому, в кількості 12 осіб. Засідання тривало лише 20 хвилин, тому що все було обговорено заздалегідь, під час закритого засідання, яке відбулося напередодні, 12 квітня. А може воно б відбулося ще швидше, якби не присутні депутати, які намагалися отримати відповіді на запитання, не дивлячись на те, що їм не поспішали на це надати можливість. Так хто ж насправді  є власником трьох підприємств, що перевозять пасажирів у Знам’янці?

Послуги з перевезення в м. Знам’янка надають три підприємці. Чи число ТРИ це лише ВИДИМІСТЬ?!

У м. Знам’янка послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користуваннянадають ПП «Орбіта», ФОП Постики С.М. та ФОП Цигульського М.В.. Начебто це три окремих перевізники, але за даними єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців кінцевим бенефіціарним власником ПП «Орбіта» є саме Сергій Постика (в деклараціях за 2016 та 2017 роки Сергій Миколайович теж зазначив, що обіймає посаду директора  ПП «Орбіта»), а Олександр  Анкудінов став керівником підприємства лише 12 липня 2017 року, після того, як на  34-ій сесії Знам’янської міської ради 23 червня 2017 року було прийняте рішення про створення тимчасової контрольної комісії для оцінки обґрунтування зміни тарифів на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах та встановлення економічного обґрунтування тарифів. Більше того, Олександр  Анкудінов став керівником ПП «Орбіта» 12 липня 2017 року, а вже наступного дня, 13 липня, він був присутнім, як новий керівник, на черговому засіданні тимчасової комісії. А як щодо ФОП Цигульського М.В.? За даними реєстру, обидва ФОПи, як Постики С.М., так і Цигульського М.В., мають одну спільну річ – один на двох контактний номер телефону - 095-133-50-50.І ви скажете, що це не МОНОПОЛІЯ? – МОНОПОЛІЯ, і вже протягом багатьох років.

Закрите засідання виконавчого комітету з питання перевезення – відкрите обговорювання не для нашої влади!

13 квітня відбулося засідання Знам’янського виконавчого комітету, а за день до цього, 12 квітня, провели закрите засідання. Тобто, в той час, як в інших містах проводять громадські слухання, у нас навіть не вмикають он-лайн трансляцію, щоб довести виваженість прийняття такого рішення – все робиться тихо, за старими радянськими методами.

З 14 березня був оприлюднений проект рішення, за яким передбачалося підвищення вартості за одну поїздку на міських автобусних маршрутах у розмірі 6 грн, до речі, саме на цю суму перевізники надали розрахунок тарифу відділу економіки. За день до засідання, члени виконкому прийняли рішення його зменшити на 0.50 грн. Що вплинуло на рішення виконкому знизити вартість, якщо самі перевізники висловили потребу у підвищенні на 1 грн? На це питання від присутніх депутатів надав відповідь Сергій Постика, що різницю в 0.50 грн будуть перекривати за рахунок прибутку.

Також депутати запитали чи зміниться якість перевезення через підвищення вартості проїзду? На це питання відповів міський голова Сергій Філіпенко: «У першу чергу зроблять те, що не є  таким затратним – замінять фіранки та прибирання транспорту. А після збільшення тарифу будуть ставити автобуси на капітальні ремонти».

До речі про транспорт… Скільки автобусів задекларовано Сергієм Постикою за 2017 рік?

Сергій Постика є депутатом Знам’янської міської ради, тому згідно Закону України «Про запобігання корупції», як представник місцевого самоврядування, має подавати щорічну декларацію кожного року до 1 квітня, в якій є розділ №6 «Цінне рухоме майно – транспортні засоби». Отже, за даними електронної декларації 2017 року, Сергій Постика та його дружина Світлана володіють таким автобусним транспортом: NEOPLAN N4416 2000 року, ПАЗ6721984 року, ПАЗ32051991 року, ПАЗ32051995 року (2 шт), ПАЗ4234 2008 року (3 шт), ПАЗ42342009 року (2 шт), ПАЗ42342010 року (3шт), БАЗА079.142008 року, ХАЗ323032 2005 року(2 шт), ХАЗ3230.222006 року (8шт), ХАЗ3230.22 2005 року (2шт), ЛАЗ695Н1989 року, ЛАЗ 695НГ1993 року, ЛАЗ420211992 року, БОГДАН А092122007 року. Загалом, вік автобусного парку перевізника коливається від 1984 року до 2010. Всього подружжя володіє 32 автобусами, більшість з них  власником є саме Сергій Миколайович.

Також депутати поцікавилися, а як будуть перераховуватися кошти за відмінені пільгові рейси? На що отримали відповідь від економічного відділу: «У повному обсязі відрахування відбуватися не будуть, натомість складуть акт по маршрутам №2 та 3. Підрахування будуть проводитися за результатами останнього обстеження перевезення громадян пільгової категорії з 1 квітня.»

А ще під час засідання від членів виконкому прозвучало, що перевізник буде вести облік кількості пасажирів за квитками вкінці кожного рейсу, щоб дізнатися, які рейси  переповнені, а які ні, а потім проаналізувати їх графік. А чого раніше не запропонувати перевізнику це зробити?

Виданням KOMORA.INFO 11 квітня  2018 року були зроблені три запити на отримання публічної інформації начальнику відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі Інні Кузіній, начальнику юридичного відділу Юрію Данільчинку та міському голові Сергію Філіпенку. Чи будуть відповіді, які мають надійти протягом 5 робочих днів з дня отримання запиту, повними та обґрунтованими чи просто «відпискою»? Чекаємо, що означає – ДАЛІ БУДЕ…

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges