komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Заяву на оформлення біометричного паспорта відтепер можна заповнити он-лайн

8.11.2018

У пілотну експлуатацію запущена нова електронна послуга, за допомогою якої громадяни можуть внести онлайн свої персональні дані для оформлення біометричних документів. Це скоротить час їх особистого візиту до підрозділів ДМС. 

Онлайн-послугу презентували голова міграційної служби Максим Соколюк, голова Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко та президент Фонду Східна Європа Віктор Лях. Фонд є виконавцем швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), у межах якої розробляли нововведення.
Електронна послуга доступна на сайті Державної міграційної служби України dmsu.gov.ua, а також –  на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги».

Що змінилося? 
Донедавна громадяни для оформлення біометричних документів могли дистанційно записатись до електронної черги та сплатити відповідні адміністративні збори. Відтепер функціонал розширено: водночас із записом до е-черги та завчасної онлайн-оплати заявники можуть заповнити інтерактивну форму, вказавши свої персональні дані.
Після оброблення цієї інформації онлайн-сервіс згенерує форму з QR-кодом. QR-код міститиме персональні дані заявника, а сама форма – ще й вичерпний перелік документів, які слід мати під рукою під час особистого візиту до підрозділу ДМС.
На місці співробітник зчитає QR-код сканером – інформація миттєво потрапить до бази даних. Працівникові міграційної служби залишиться тільки звірити її з оригіналами документів.
У службі також підкреслюють, що персональні дані, які вносить заявник, не зберігаються на серверах міграційної служби. Тож електронна послуга, окрім того, що є зручною, – ще й безпечна.

Які перспективи? 
У службі впевнені: зручність новації оцінять не тільки заявники, а й державні службовці. Адже знижується вірогідність припущення помилок через необачливість та поспіх при заповненні форми, скорочується час на обслуговування одного візитера.
Особливої актуальності е-послуга набуває тепер, бо від жовтня 2018 року в Україні набрали чинності зміни до порядку оформлення ID-карток: якщо раніше паспорт громадянина України нового зразка оформлювали при досягненні 14-річного віку або з втратою чи викраденням паспорта-книжечки, то тепер – усі охочі та будь-коли. 
Загалом на першому етапі електронна послуга буде доступною для оформлення закордонного паспорта та ID-картки у будь-якому з підрозділів міграційної служби у місті Києві. Однак найближчим часом нею зможуть скористатися жителі всіх регіонів України.

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges