komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У ЗНАМ’ЯНЦІ ПИСАЛИ РАДІОДИКТАНТ

10.11.2018

Вчора у День української писемності та мови майже у кожному куточку України писали радіодиктант єдності. Це вже 18-ий щорічний диктант, який за традицією диктував  доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко на радіохвилі «Українського радіо».

До написання радіодиктанту  долучилися і учні НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 2 – ліцей».

Детальніше розповідає  учителька української мови та літератури Вікторія Волкодав:


«Враховуючи написання радіодиктанту,  у нашому навчальному закладі були скорочені уроки, щоб усі охочі змогли долучитися. Написали диктант усі учні  5 – 11 класів. Швидкість диктування була доброю, єдине, що найменші учні трохи не встигали за диктором. Такі події сприяють рекламі та популяризації рідної мови, і учні залюбки долучаються до них. Сьогодні вони дуже відповідально поставилися до такого всеукраїнського завдання. У навчальному закладі відчувався дух єднання та командної роботи. Писали диктант і вчителі, і директор школи».


Цього року диктант єдності мав назву «Крила надії» та тривав близько 20-ти хвилин. Якщо ви теж долучилися до написання, то для перевірки його  потрібно надіслати поштою на адресу: вул. Хрещатик, 26, Київ - 1, 01001 із позначкою «Радіодиктант» упродовж 9 чи 10 листопада, про що свідчитиме поштовий штемпель. Засканований або сфотографований текст потрібно надіслати електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. впродовж 24 годин після закінчення заходу.

Перевірити свої знання та долучитися до написання можна за посиланням - https://www.youtube.com/watch?v=eewrR-0Z-vM&feature=youtu.be у будь-який час по за дією акції національної єдності.

Своїми враженнями від радіо диктанту ділиться Ліна Бєлікова  учениця 9 – Б класу:


«Для мене диктант був середньої складності: деякі власні назви були незрозумілими.  Але таку роботу треба робити, щоб перевірити свої знання з мови та розвивати своє мислення».


Ольга Полякова

Фото Вікторії Волкодав

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges