komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Площа Героїв Майдану у Знам’янці: ціна питання та коли розпочнуться роботи?

13.03.2019

Питання реконструкції центральної площі у Знам’янці депутатами міської ради обговорюється вже кілька засідань сесій. На сьогодні ще досі не закрито 69-те засідання сесії Знам’янської міської ради і вже вкотре відбулося повернення до теми початку облаштування центральної площі Знам’янки. 

Обидва проекти рішення  - «Про поділ проектно-кошторисної документації» та «Про передачу повноважень замовника по реконструкції площі Героїв Майдану від Знам’янського міського Палацу Культури на Управління містобудування та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради» були винесені на розгляд 68-ої  сесії, але не були  підтримані більшістю депутатів, крім того було прийняте  рішення «Про створення тимчасової контрольної комісії для перевірки стану реалізації проекту «Реконструкція площі Героїв Майдану у м. Знам’янка Кіровоградської області». Вже відбулося кілька засідань цієї комісії - https://komora.info/podiji/5288-novinki-pro-budivnitstvo-tsentralnoji-ploshchi-u-znam-yantsi

Відповідне рішення про згаданий розподіл коштів  Про поділ проектно – кошторисної документації  та  Про передачу повноважень замовника по реконструкції площі Героїв Майдану від Знам’янського міського Палацу культури (головний розпорядник бюджетних коштів відділ культури і туризму виконавчого комітету  Знам’янської міської ради) на Управління містобудування, архітектури та житлово – комунального господарства Знам’янської міської ради були прийняті під час засідання виконавчого комітету від 6.02.2019 року.

Враховуючи те, що кошти, виділені на реконструкцію  площі Героїв Майдану є субвенцією з держбюджету, міський голова Сергій Філіпенко під час чергового засідання 69-ої сесії запропонував повернутись до питання прийняття суми у розмірі 3 млн. 874 грн, які нині знаходяться у залишках від бюджету 2018-го року. Це знову викликало багато обговорень у залі. І всім довелось шукати відповіді на питання – якщо кошти мають цільове використання для реконструкції площі, то як щодо будівництва? Як визначити, які з цих коштів підуть на реконструкцію, а які на будівництво? Скільки необхідно коштів на реконструкцію, а скільки на будівництво площі?

Начальник фінуправління, заступник міського голови Галина Лихота пояснила, що субвенція може бути тільки цільовою, тобто використаною на реконструкцію площі Героїв Майдану. Орієнтована сума реконструкції центральної міської площі – 5 млн.108 тис.  грн., а будівництво – 3 млн. 711 тис. грн. Минулого року планова загальна вартість робіт обраховувалась сумою - 8 млн. 882 тис. грн.

Як результат, переголосувавши, депутати прийняли рішення на перерозподіл коштів на реконструкцію площі Героїв Майдану у сумі 3 млн. 874 грн. (залишок субвенції соцекономрозвитку).

Але прийняттям коштів питання не закрили. Торкнулися і теми облаштування самої площі та долі пам’ятного знаку Героям, які загинули в часи незалежності України. Депутатка Світлана Філіпова запропонувала оголосити конкурс на проект нового пам’ятного знаку, але міський голова Сергій Філіпенко запропонував вивчити питання і можливо розташувати відповідний пам’ятний знак на меморіальному цвинтарі, полеглих в роки Великої Вітчизняної, також він доручив першому заступнику міського голови Валентині Загородній зробити відповідне опитування думки учасників АТО. Депутатка Наталія Тишкевич висловилась, що учасники АТО міста категорично проти розташування згаданого пам’ятного знаку на меморіальному цвинтарі, бо при всій повазі до минулих поколінь та їх подвигів, це місце, де поховані залишки людей.

Питання реконструкції та будівництва площі Героїв Майдану набуває все нових і нових обертів навіть тоді, коли самі роботи ще не розпочато, а до святкування ювілею міста лишаються лічені місяці.

Підготувала Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges