komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Спорт

У Знам’янці відбувся рекордний за кількістю учасників Чемпіонат області з шахів серед юнаків та дівчат

17.02.2020

 15 лютого у Знам’янці відбувався Чемпіонат області з шахів (бліц) серед юнаків і дівчат. Турнір виявився рекордним для Кіровоградщини за кількістю учасників, адже на змагання було заявлено більше ста юних шахістів і шахісток з Долинської, Кропивницького, Новоукраїнки й села Рівне, Олександрівки, Олександрії, Світловодська та Знам’янки. 

Знам’янчани показали себе гостинними в усьому, що не стосувалося безпосередньо ігрових баталій.

Вихованці й вихованки шахового клубу «Біла тура» (керівники Максим Ковальчук та Олександр Бойко) здобули 9 призових місць, і з них 5 перших!

Серед дівчат «золото» вибороли Дар’я Васильєва (2008-2009 р.н.) та Неоніла Мінько (2010-2011 р.н.).

 

 Хлопці продемонстрували ще більш вражаючі результати. Скажімо, увесь п’єдестал пошани в наймолодшій віковій групі (2012 р.н. і молодше) був за юними знам’янчанами: 1 – Артем Сайко, 2 – Назар Громов, 3 – Олександр Родін. Також перемоги  (без жодної програної партії) були здобуті й у найчисельніших групах: 2008-2009 р.н. – Матвій Борзенко, 2006-2007 р.н. – Нікіта Пуляєв. Компанію Нікіті на п’єдесталі пошани склав Дмитро Борзенко (3 місце), ще одну «бронзу» до скарбнички команди господарів приніс Максим Толкущий (2010-2011 р.н.).

- Висловлюємо подяку усім, хто допоміг нам організувати цей чемпіонат, у першу чергу міській владі у особі міського голови Сергія Філіпенка та його першого заступника Валентини Загородньої, начальнику міського відділу освіти Людмилі Клименко та керівнику Центру дитячої та юнацької творчості Ганнадію Подвиженко. Вже традиційно солодкими подарунками для чемпіонів нас підтримало ТОВ «Агропродукт». Мені приємно відмітити, що вперше цього року знам’янські шахісти не тільки посіли 5 перших місць на чемпіонаті, а  у категорії 2012 року народження і менше, діти зі Знам’янки посіли від першого по третє місця. За підсумками минулого року 12 наших вихованців-чемпіонів будуть отримувати спортивну стипендію, - прокоментував тренер шахового клубу «Біла тура» Максим Ковальчук.

Спілкувалась Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges