komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Кількість пільгових пасажирів збільшилась! Скільки це коштуватиме місту?

Протягом 19-25 грудня 2016 року було проведено обстеження перевезення пільгових категорій громадян на міських автобусних маршрутах загального користування, результати якого були розглянуті на засіданні виконавчого комітету Знам’янської міської ради 2 лютого 2017 року.

Так за результатами середньоденна кількість перевезених пільгових категорій громадян становить 1785,7 людей. «Протягом минулого року кількість користувачів міським транспортом пільгових категорій зросла: на початку 2016 року було 63,2% від загальної кількості пасажирів, вкінці цього ж року 70%.» - про це повідомила начальник відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі Інна Кузіна. Мовою цифр на початку 2016р.  середньоденна кількість перевезених пільгових категорій громадян була менша на 321 чоловік, а саме 1464 громадянина.

Враховуючи середньоденну  кількість пільговиків, визначили потребу в коштах на відшкодування місцевим перевізникам в сумі 2 млн. 607 тис. грн.. У той час, як у місцевому бюджеті на 2017 рік передбачено лише 2 млн. 94 тис. грн.. Слід нагади, що раніше відшкодування відбувалось за рахунок державного бюджету, зараз – з міського бюджету. Тобто через збільшення кількості пільговиків, збільшується потреба у сумі відшкодування за рахунок міського бюджету, а на сьогодні це складає 513 тис. грн..

Прослухавши результати обстеження маршрутних перевезень, Ганна Бабійчук зауважила, що вони відбувалися у передсвяткові дні. Кінець грудня – це час, коли люди активно готуються до новорічних свят, тому існує велика ймовірність, що статистика дещо збільшена. Ймовірно, що у теплі пори року кількість пасажирів у громадському транспорті значно зменшується, відповідно може зменшитись і кількість пільговиків.

Після обговорення питання компенсації було складено протокольне доручення: провести додатковий моніторинг кількості пільговиків-пасажирів у квітні 2017-го року; також до квітня місяця вивчити думку мешканців міста з приводу готівкової адресної допомоги з метою компенсації витрат на проїзд міським транспортом.

Членами виконкому було підтримано проект рішення «Про затвердження результатів обстеження перевезення пільгових категорій громадян на міських автобусних маршрутах загального користування». А це значить, що потреба у відшкодуванні з міського бюджету для пільгових перевезень в розмірі 2 млн. 607 тис. грн. затверджується. Чекаємо обстеження у квітні! Можливо, кількість пільговиків ще зросте?! А що? У нас можливо все!

Наталія Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges