komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

 У БІЛЬШОСТІ РАЙОНІВ ОБЛАСТІ ВИКОНАННЯ ПРОТИРАДОНОВИХ ЗАХОДІВ ФОРМАЛЬНЕ

23.11.2017

Як повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області І.Р.Бойчук у питанні «Про стан виконання Комплексної програми захисту населення Кіровоградської області від впливу іонізуючого випромінювання на 2014 – 2018 роки» виконавцями комплексної програми є райдержадміністрації та органи місцевого самоврядування. 

Незважаючи на це, досі програми не розроблені в містах Кропивницькому та Олександрії, Устинівському і Добровеличківському районах. Порядок виділення коштів на реалізацію регіональних програм розробили лише Благовіщенська, Кіровоградська та Петрівська РДА.

У 2014-2016 роках Кіровоградський обласний лабораторний центр та профільні лабораторії київських наукових установ провели ряд досліджень активності радону-222 в повітрі приміщень навчальних, лікувальних, соціальних закладів та в житлових будинках, у воді артезіанських свердловин та шахтних колодязів, проведений радіаційний моніторинг забруднення атмосферного повітря біля урановидобувних підприємств області.

За даними аналізу результатів активності радону-222 було визначено 26 будівель навчальних закладів, які потребують негайного виконання протирадонових заходів. Та лише в Знам’янській ЗОШ №7 ці заходи були виконані фахово і з контролем ефективності. Щоправда, й тут справу не довели до кінця, тобто – до таких показників, як вимагає норматив.

У ряді навчальних закладів деяких районів області в приміщеннях виконали елементарні протирадонові заходи - ущільнення підлоги на перших поверхах, ревізію вентиляційних систем, у тому числі в підвалах, заміну ізоляційних матеріалів і трубопроводів тощо. Однак про ефективність цих заходів нічого сказати не можна, адже контрольні вимірювання проведені не були.

Без належного реагування з боку органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування залишилася інформація і про результати досліджень 21 джерела нецентралізованого водопостачання (колодязі, свердловини), де показники вмісту радону перевищують гранично допустимі в кілька разів.

Отже, у більшості районів області виконання протирадонових заходів носить формальний характер.

http://kr.consumer.gov.ua

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges