komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

У Кропивницькому відбулась акція протесту проти рейдерських захоплень

18.05.2017

У вівторок, 16 травня, у Кропивницькому на площі Героїв Майдану відбулась акція протесту проти рейдерських захоплень, яка вперше спланована певними політичними силами, а саме: Аграрною партію Кіровоградщини, а також Аграрною Самообороною України. Захід був організований з метою захисту прав колишнього директора ТОВ «Нива-2010» Миколи Трибиненка (в селі Бережинка Кіровоградського району), який втратив фермерське господарство внаслідок шахрайських дій.

Як уже неодноразово зазначалося, постраждалим зі Злинки Маловисківського району доводилося відстоювати свої права на власність через суд. Сьогодні завдяки введенню «Антирейдерського» закону процес поновлення прав відбувається значно швидше шляхом написання скарги на незаконні дії реєстраторів до Міністерства юстиції України. Про це свідчить практика жителів села Данилова Балка Благовіщенського району, які поновили свої права на земельні ділянки у максимально короткі терміни. Аналогічна ситуація відбулася і у випадку з рейдерським захопленням фермерського підприємства ТОВ «Нива-2010». Фахівці управління юстиції одразу надали постраждалій стороні фахову методичну допомогу по складанню скарги на Мін’юст, яка вже прийнята до розгляду Комісією по розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Відтак найближчим часом очікується рішення по цій справі. 

Окрім цього, за поданням обласної юстиції щодо захисту прав потерпілої сторони від 10 травня 2017 року Мін’юст ініціював проведення моніторингу реєстраційних дій державного реєстратора Маловисківської міської ради Володимира Руденка. Паралельно розглядається скарга від ТОВ «Нива-2010» на неправомірні дії приватного нотаріуса Олега Задніпряного, а також проводиться позапланова перевірка його діяльності. У зв’язку з необґрунтованою відмовою надати копії матеріалів, на підставі яких ним посвідчувався договір дарування від 24 квітня 2017 року, його нотаріальна діяльність тимчасово зупинена на підставі наказу ГТУЮ у Кіровоградській області до усунення виявлених обставин. 

До моменту надання ним витребуваних документів йому було тимчасово зупинено нотаріальну діяльність. Команда юстиції вживає всі можливі заходи, надані їй в межах компетенції, з метою надання кваліфікованої допомоги усім жителям Кіровоградщини, які зіштовхнулися з незаконною втратою права власності. Окрім цього, фахівці управління активно займалися  проведенням заходів щодо убезпечення подібних випадків захоплення майна в інших районах області. 

Незважаючи на слова подяки від потерпілого керівника ТОВ «Нива-2010» Миколи Трибиненка фахівцям юстиції, Аграрна партія Кіровоградщини напередодні проведення передвиборчої кампанії намагається дискредитувати діяльність працівників управління шляхом підбурювання громадян, які постраждали від рейдерів, до несанкціонованих дій та неефективних методів поновлення їх прав на власність. 

Інформація ГТУ Юстиції

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges