komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Вперше за сьому каденцію Знам’янської міської ради порядок денний сесії не був прийнятий

21.07.2017

Зазвичай порядок денний сесії депутати спочатку приймають за основу, потім до нього вносяться  доповнення і пропозиції, за кожне з них голосують окремо. І лише після цієї процедури, усі депутати голосують за порядок денний в цілому. Так мало відбутися і на сьогоднішній, 36-ій сесії Знам’янської міської ради, але… Вперше в історії депутати 7-мої каденції Знам’янської міської ради не підтримали більшістю порядок денний сесії в цілому! Що ж таке трапилося?

Порядок денний 36-ої сесії складається з 44 проектів рішень. Під час засідань постійних комісії надходили пропозиції від депутатів щодо внесення додаткових проектів №45, 46, 47. Також була спроба внести ще один проект рішення до порядку денного… Чому спроба? Тому що, саме через цей проект сьогоднішня сесія Знам’янської міської ради не відбулася! А тепер про цю «подію» докладніше…

Ще 3 травня 2017 року на сайті Знам’янської міської ради був оприлюднений проект рішення «Про розпуск виконавчого комітету Знам’янської міської ради сьомого скликання», суб’єктами подання є депутати фракції ВО «Свобода» (Ігор Грінченко, Юрій Майборода, Андрій Мороз).

У пояснювальній записці до проекту рішення потреба в цьому пояснюється наступним чином: «Потреба у прийнятті рішення виникла у зв’язку з неодноразовим грубим порушенням виконавчим комітетом міської ради законодавства, бездіяльність виконавчого комітету як виконавчого органу ради, а також значний суспільний резонанс останніх рішень виконавчого комітету, що носять антисоціальним характер та не сприймаються суспільством.»

У випадку прийняття цього рішення радою, передбачається наступне: «1. Розпустити виконавчий комітет Знам’янської міської ради сьомого скликання. 2. Запропонувати  міському голові Філіпенку С.І.:

  • з метою забезпечення сталого функціонування місцевого самоврядування в м. Знам’янка та виконавчої дисципліни органів ради, у тижневий строк з дня набрання чинності даного рішення, сформувати та подати на затвердження міської ради пропозиції щодо кількісного та персонального складу виконавчого комітету Знам’янської міської ради VII скликання, з урахуванням положень частин другої - четвертої, дев’ятої статті 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пропозицій депутатських фракцій та груп міської ради;
  • протягом місяця з дня набрання чинності даного рішення, скликати сесію міської ради з метою формування нового складу виконавчого комітету ради;
  • вжити заходів щодо реалізації даного рішення у відповідності із чинним законодавством

Тут слід зазначити, що під час розгляду питання, депутати шляхом обговорень можуть вносити пропозицій щодо змін у проекті рішення. Тобто, це не означає, що у випадку прийняття цього рішення, воно мало б саме такий зміст.

Продовжуємо… Юрій Майборода, один із суб’єктів подання, перед голосуванням надав присутнім депутатам деякі пояснення: «Цей проект в ніякому випадку не направлений на послаблення роботи міського голови. Тому що у проекті рішення не йдеться мова про недовіру заступникам міського голови або про їх відставку, тобто про усіх тих, хто є членами виконкому за посадами (міський голова, секретар ради, керуюча справами виконавчого комітету та заступники). Цей проект направлений на оновлення складу виконкому, який працює на громадських  засадах. Також, у випадку прийняття цього рішення, діяльність виконкому не зупиняється. Він буде працювати до обрання нових членів."

У відповідь на слова Юрія Майбороди, начальник юридичного відділу виконавчого комітету Знам’янської міської ради Юрій Данільченко надав наступний коментар: «По-перше, відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішується таке питання, як утворення виконавчого комітету ради, визначення його чисельності, затвердження персонального складу; внесення змін до складу виконавчого комітету та його розпуск. По-друге, це те, що за цим рішенням буде слідувати рішення про дострокове припинення вповноважень міського голови».

Останні слова щодо припинення вповноважень міського голови це лише припущення начальника юридичного відділу.

В результаті, міський голова відмовився включати до порядку денного сесії цей проект рішення, зауваживши, що це входить до його вповноважень.

Депутатка Наталія Тесленко зазначила наступне: «Міський голова формує порядок денний сесії і це його право при виданні розпорядження про скликання сесії. Міський голова, маючи таке право, не включив до порядку денного дане питання. Тоді вступають інші норми закону і в тому числі, статті нашого регламенту. За Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» ст. 32 кожен депутат має право вносити пропозиції і проекти рішення на розгляд ради. І рада розглядає питання, включає його або не включає до порядку денного. Не має право міський голова  не ставити на голосування проекти, які вносить депутат.»

Регламент Знам’янської міської ради 7-го скликання має статтю 21. Порядок денний сесії ради, в якій говориться: порядок денний сесії ради формує голова відповідно до: затвердженого радою плану роботи ради; пропозицій Секретаря  ради; пропозицій депутатських фракцій, депутатських груп, постійних комісій, депутатів; пропозицій виконавчого комітету; пропозицій, внесених у порядку місцевих ініціатив, громадських слухань, петицій.

Після довгих обговорень і десятихвилинної перерви, яка нічого не змінила, міський голова оголосив перерву в проведені сесії міської ради до 9:00 25 липня 2017 року.

А депутати Знам’янської міської ради склали Акт про порушення Знам’янським міським головою п.8 ст.19 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Далі буде… А точніше, у вівторок…

Наталка Хандусенко

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges