komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Новини країни

Верховній Раді пропонують узаконити реєстрацію всіх домашніх тварин

30.10.2017

20 жовтня у Верховну Раду було подано проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження обліку домашніх та безпритульних тварин)".

Законопроектом №7220 передбачено створення електронної бази даних домашніх і безпритульних тварин. Також у ньому йдеться про те, що власники та опікуни домашніх тварин зобов'язані зареєструвати вихованців віком від 2 місяців.

Реєстрацію та облік домашніх тварин проводять державні та приватні ветеринарні клініки. Під час первинної реєстрації власникам видається паспорт, жетон тварини, а також проводиться її чіпування. За реєстрацію домашніх і безпритульних тварин стягується адміністративний збір у розмірі 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (приблизно 168 гривень).

Також власники будуть зобов'язані повідомити протягом 5 днів ветеринарну установу про придбання тварини, а також про переїзд з ним в інший населений пункт.

Кожні 3 роки власники зобов'язані відводити тварин у ветеринарну клініку на огляд. Національна поліція буде перевіряти документи на тварину (паспорт, довідку про вакцинацію, номерний знак, чіп). При цьому законопроект не передбачає ніякої відповідальності за нереєстрацію тварини.

За організацію обліку тварин будуть відповідальні Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, а також ветеринарні установи.

Автори законопроекту пропонують ввести штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1 700 гривеньза неприбирання власником екскрементів тварини у квартирі, на сходових майданчиках, у дворах і громадських місцях.

Також пропонується встановити перелік потенційно небезпечних порід собак і віднести до них, зокрема: американського бульдоганімецьку вівчарку,  бульмастифанімецького догаротвейлеранімецького боксера і чорного тер'єра.

Серед ініціаторів документа є депутати від фракції "Блок Петра Порошенка" Андрій Немировський і Роман Мацола, від "Народного фронту" - Євген Дейдей, від Радикальної партії Олега Ляшка - Андрій Лозовой і від групи "Партія Відродження" - Антон Яценко.

Зараз законопроект розглядає Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Джерело: https://life.pravda.com.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges