komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Новини країни

В Україні продовжується розвиток сімейних форм виховання

23.01.2018

Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Конвенцією ООН про права дитини визначено, що дитині для повного і гармонійного розвитку її особи необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння. Але, на жаль, в інституційних закладах ще виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які потребують влаштування у сімейні форми виховання.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.

За оперативною інформацією з регіонів, станом на 31.12.2017 у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу виховуються 13 692 дитини-сироти і дитини, позбавленої батьківського піклування, з них: 6 815 дітей виховуються у 1020 дитячих будинках сімейного типу;  6 877 дітей виховуються в 3 676 прийомних сім’ях.

Протягом 2017 року 108 новостворених дитячих будинків сімейного типу та 205 прийомних сімей прийняли у свої сім’ї 1 652 дитини, що на 230 дітей більше, ніж у 2016 році; встановлено опіку, піклування над 7 468 дітьми.

У 2017 році зросла мережа дитячих будинків сімейного типу. Такий зріст зумовлений завдяки державній субвенції, яка була спрямована місцевим бюджетам на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обсягом 277,7 млн гривень. Слід зазначити, що така субвенція запроваджена вперше в Україні.

Завдяки співпраці Міністерства з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування у 2017 році придбано 54 житлових приміщень для дитячих будинків сімейного типу (буде влаштовано 334 дитини) та 468 квартир соціального житла для 579 осіб з числа дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування.

Законом України „Про Державний бюджет України на 2018 рік” за бюджетною програмою КПКВК 2511180 Мінсоцполітики передбачено видатки в загальному обсязі 517,7 млн грн. Виділені кошти будуть спрямовані як субвенція місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. У 2018 році планується забезпечити житлом 763 дітей-сиріт та осіб з їх числа.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges