komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Чи дотримуються перевізники Знам’янки умов договору?

25.03.2018

У грудні 2014 року були укладені чотири договори на перевезення пасажирів у міському транспорті, три з них між Сергієм Постикою, як з директором ПП «Орбіта» та фізичною особою-підприємцем, на 9 маршрутів з 11. Виконавчий комітет здійснює контроль за виконанням умов договорів. Які саме заходи контролю були здійсненні та чи були вони ефективні?

24 грудня 2014 року виконавчий комітет Знам’янської міської ради затвердив рішення конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування. А через тиждень, 30 грудня 2014 року, були укладені чотири договори між виконавчим комітетом, в особі на той час міського голови Ігоря Крижановського та приватним підприємством «Орбіта», в особі директора Сергія Постики, фізичними особами-підриємцями Сергієм Постикою та Михайлом Цигульським. Договори діють до 31 грудня 2019 року.

Договір №1 (ПП «Орбіта», в особі директора Сергія Постики) на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Знам’янка №4 «Готель-обласна бальнеологічна лікарня», №4-А «Готель-Петрово», №8 «Залізничний вокзал-Водяне», №9 «Готель-Геоід».

Договір №2 (ПП «Орбіта», в особі директора Сергія Постики) на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Знам’янка №6-А «Залізничний вокзал-сел. Знам’янка (комбікормовий завод)», №6-Б «Залізничний вокзал-сел. Знам’янка (вул. Калініна)», №6-В «Залізничний вокзал-сел. Знам’янка (ЗОШ №7).

Договір №3 (ФОП Постика Сергій Миколайович) на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Знам’янка №5 «Готель-Сільгосптехніка», №2 «Готель-мікрорайон Південний».

Договір №4 (ФОП Цигульський Михайло Всеволодович) на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Знам’янка №3 «Залізничний вокзал-вул. Урожайна», №7 «Залізничний вокзал-с.Гостинне».

Кожен з чотирьох договорів має однаковий зміст, крім розділу 1 – предмет договору.

Розділ 2 «Обов’язки сторін», пункт 2.8: «Замовник здійснює контроль за використанням умов Договору (регулярність руху, дотримання розкладу руху автобусів, тощо). При виявленні порушень умов Договору, не пізніше 10 робочих днів з дня їх виявлення, вносить претензію перевізнику про усунення порушення з конкретними термінами виконання

У відповіді на запит від 11.04.2018 до міського голови Сергія Філіпенка журналістам KOMORA.INFO відповіли: «На Ваш запит повідомляємо, що відповідно до п.2.8 договорів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, «Замовник», тобто виконавчий комітет, здійснює контроль на виконання умов договору в частині регулярності руху, дотримання розкладу руху. За результатами розгляду скарг та звернень у 2017 році були проведені 6 перевірок виконання умов договорів на перевезення пасажирів, у 2018 році – 3.» Яка їх результативність - пасажири бачать самі…

Згідно договорів, серед 12 пунктів, перевізники зобов’язані: п.2.10виконувати безпечне, якісне і своєчасне перевезення пасажирів згідно із паспортом маршруту; п.2.11 використовувати на автобусних маршрутах автобуси відповідно до вимог цього Договору, що відповідають вимогам державних стандартів України по технічним та екологічним показникам. Забезпечувати контроль технічного та санітарного стану автобусів, проведення щозмінного передрейсового та післярейсового медичного огляду водіїв, додержання режиму праці і відпочинку відповідно до законодавства; п.2.13 забезпечувати відповідний рівень культури обслуговування та безпеку пасажирів під час їх перевезення на міських маршрутах, дотримання персоналом вимог законодавства про автомобільний транспорт та захист прав споживачів.

До речі, щодо безпечного перевезення, саме з причини неможливості забезпечити безпеку пасажирів, перевізники зупинили здійснення перевезень за маршрутами №2 та №3 з 1 квітня 2018 року. Але про це завтра…

Наталка Хандусенко

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges