komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Новина дня

 5 фактів про вакцини (частина перша)

13.10.2018

Вакцинація є єдиним надійним засобом захисту від смертельно небезпечних хвороб. Довіра українців до вакцинації є питанням національної безпеки. Саме тому тема імунізації часто стає предметом маніпуляцій, зокрема - російських ботів, які розповсюджують брехню про вакцини, щоби підірвати довіру людей до вакцинації, систем охорони здоров’я, держав у цілому. Не вірте фейкам - читайте правду!

1. ПРАВДА ПРО ЯКІСТЬ І БЕЗПЕКУ ВАКЦИН, ЯКІ ЗАКУПОВУЄ ДЕРЖАВА

Якість і безпека вакцин, які закуповує для України за кошти держбюджету Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), підтверджена масштабним досвідом використання у різних країнах світу. Для кожної вакцини виробник здійснює лабораторні дослідження: виробник тестує кожну серію вакцин і дає сертифікат якості - лот-реліз на кожну серію. Вакцини мають прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров’я - гарантію якості найавторитетнішої організації у галузі охорони здоров’я у світі.

Процес прекваліфікації – це постійний контроль якості, що не зупиняється після першого ж схвалення ВООЗ продукту від конкретного виробника і гарантує, що виробник забезпечує високу якість кожної наступної партії вакцини, яку він випускає.

Лабораторії ВООЗ є одними із найпотужніших у світі, тому саме тут проводиться всесторонній аналіз якості і безпеки вакцин, який фактично неможливо провести в національних лабораторіях, у тому числі - українських.

2. ПРАВДА ПРО ВИРОБНИКІВ ВАКЦИН

Україна закуповує вакцини у найкращих виробників світу, що мають потужні виробництва, що відповідають найвищим стандартам якості, і постійно проходять контроль якості, у тому числі - у лабораторіях ВООЗ. За державний кошт МОЗ України закуповує тільки ті вакцини, які ефективно і широко використовуються у інших країнах світу. На сьогоднішній день Україна закуповує вакцини в таких країнах: Франція, США, Індія, Болгарія, Бельгія та Республіка Коре

Найпотужнішим виробником вакцин у світі сьогодні є Serum Institute of India Pvt, Ltd. (SIIPL). Вакцини, виготовлені Serum Institute of India, рятують дітей від небезпечних захворювань у понад 140 країнах світу. У цього виробника Україна закуповує вакцини проти дифтерії, правця і кашлюка, їхня якість перевірена в міжнародних лабораторіях ВООЗ, ці вакцини мають прекваліфікацію.

Прекваліфікація ВООЗ включає:

  • перевірку загальних виробничих процесів та процедур контролю якості,
  • перевірку на відповідність партій вакцин,
  • аудит виробничих майданчиків спеціалістами ВООЗ,
  • регулярні повторні перевірки через визначені проміжки часу,
  • цільову перевірку партій вакцин, що постачаються через агенції ООН, для моніторингу незмінної відповідності продукту специфікаціям.

Далі буде

http://moz.gov.ua/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges