komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Новини країни

СЬОГОДНІ У ВСЬОМУ СВІТІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ДИТИНИ

20.11.2018

Всесвітній день дитини − свято, започатковане у 1954 році рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних націй.

Саме ООН звернула увагу світової спільноти на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення умов для повноцінного розвитку. Свято також відзначається в день, коли Організація Об’єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.

Права, викладені в Конвенції, умовно можна поділити на три частини:

– Забезпечення: право володіти певними речами, отримувати певні послуги та мати доступ до того й того (мова йде про ім’я та громадянство, медичний догляд, освіту, відпочинок та ігри, опікування інвалідами, сиротами та біженцями).

– Захист: право бути захищеним від дій, що завдають шкоди дитині (наприклад, від розлучення з батьками, залучення до воєнних дій, комерційної, економічної чи сексуальної експлуатації, фізичного чи психічного знущання тощо).

-Участь: Дитина має право бути почутою, коли приймаються рішення, що стосуються її життя. Підростаючи, дитина повинна мати дедалі більше можливостей брати участь у житті суспільства, готуватися до самостійного життя, користуватися правами свободи думки та слова, вибору культури, релігії та мови.

Серед головних проблем, про які зазвичай згадують у цей день, можна назвати дитячу смертність. За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, на сьогоднішній день в світі помирає близько 11 мільйонів дітей молодше п’яти років. Безліч дітей вже в самому малому віці стають інвалідами, не отримують необхідного рівня освіти, якісної медичної допомоги та інших необхідних умов для нормального життя.

На сьогодні саме 20 листопада фігурує в офіційних документах цієї міжнародної організації. Підписавши Конвенцію ООН про права дитини, Україна взяла на себе ряд зобов’язань із поліпшення добробуту дітей. 27 лютого 1991 року Верховна Рада України ратифікувала цю Конвенцію постановою №789XII (78912), яка набула чинності 27 вересня 1991 року.

Джерело: http://slavmmc.at.ua/news

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges