komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Covid-19: знам’янське комунальне підприємство придбало дезинфікуючі засоби зі значною переплатою

9.07.2020

Комунальне підприємство "Знам'янський комбінат комунальних послуг" придбало  дезинфікуючі засоби у олександрійської фірми на 121 000 грн, при цьому переплативши щонайменше 28 600 грн. Ціна 2 750 грн. за 25 л є значно вищою, ніж на ринку і на аналогічних тендерах. Давайте розбиратися...


Передісторія

7 квітня 2020 року Управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам'янської міської ради провело два тендери на проведення заходів з дезінфекції вулично-дорожньої мережі (196 328 грн) та місць загального користування (107 954 грн) на території м. Знам'янка.

В обох тендерах був лише один учасник - Комунальне підприємство "Знам'янський комбінат комунальних послуг", який відповідно й переміг. Того ж дня були укладені договори з терміном виконання  протягом 2020 року.

Станом на 9 липня 2020 року на рахунок комбінату надійшла неповна сума за послуги. Про це говорять трансакції через Держказначейську службу, які відбувалися протягом квітня-травня зі значенням Covid-19: 289 537,67 грн. з 304 282 грн. необхідних.


Продали як  найближчим сусідам — подорожче...

24 квітня  2020 року комунальне підприємство уклало договір на придбання дезінфікуючих засобів, а саме Новохлора Екстра, на суму 121 000 грн з олександрійським ТОВ "СДЖ ГРУП". Фірма  олександрійське ТОВ "СДЖ ГРУП" була зареєстрована  рік тому (25.06.2019) і за цей період брала участь і перемогла лише в двох тендерах саме на придбання  дезінфікуючих засобів. Один з них — це наш комбінат, інший — КП “Спецеко” Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області.

У ТОВ "СДЖ ГРУП" аж 28 видів діяльності різного характеру, переважно пов’язаних з автотранспортними засобами,  металевими виробами,  сільським господарством. Але є і такі КВЕДи, що зовсім не пов’язані між собою, наприклад, рекламні агентства, бухгалтерський облік,  оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах тощо. Серед цього різноманіття є й оптова торгівля хімічними продуктами. Зазначимо, що з таким великим спектром видів діяльності за рік свого існування фірма не є активним учасником електронних публічних закупівель Prozorro.

Повернемося до закупівель дезінфікуючих засобів. Горішньоплавнівське комунальне підприємство придбало 4 штуки Новохлора Екстра 25л на суму 8 400 грн, 2 100 грн — за одиницю. У той час, як знам’янський комбінат придбав 44 штуки цього ж засобу за 121 000 грн, 2 750 грн — за одиницю. Тобто, різниця у вартості складає 650 грн і якщо помножити на 44 штуки виходить, що знам’янське комунальне підприємство переплатило 28 600 грн.


Але це все не вся переплата

Дезінфікуючий засіб  “Новохлор Екстра” - це рідкий універсальний концентрований лужний дезінфекційний засіб на основі гіпохлориту натрію і комплексу допоміжних функціональних компонентів з широкою сферою застосування. Входить до державного реєстру дезінфекційних засобів 2019 року. Виробник продукту - українське ТОВ "Інтердез", на сайті якого Новохлор Екстра продається в максимальному об’ємі 20 л за 1 032.00 грн.

 

Інші держустанови купують Новохлор Екстра  ще дешевше. Так, наприклад, Державна Установа “Інститут травматології та ортопедії НАМНУ” придбала у виробника "Інтердез"  через  Prozorro цей засіб у 10 л каністрі за 440 грн.

Під час моніторингу цін на Новохлор Екстра в інтернеті, ми не знайшли в продажі цього дезінфікуючого в об’ємі 25 л. Але, наприклад, ціна на 10 л варіюється від 528 грн до 980 грн. А якщо взяти до уваги, що чим більший об’єм, тим  дешевше виходить, тоді знову знам’янське комунальне підприємство переплатило.


Будемо дізнаватися, куди витрачалися гроші

Видання Komora.info готує запит до Комунального підприємства "Знам'янський комбінат комунальних послуг", аби дізнатися, які вже були проведені заходи з дезінфекції вулично-дорожньої мережі та місць загального користування на території нашого міста.  Тому чекайте продовження за результатами  відповіді на запит.

Наталя Хандусенко


Матеріал створений за підтримки чеської неурядової організації NESEHNUTÍ в рамках Програми трансформаційної співпраці Міністерства іноземних справ Чеської Республіки.

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges