komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

 Мирослава Гонгадзе: про можливості фейсбуку, відповідальність і плюралізм Америки

 31.05.2017

Коли на зрізі часу регіональні ЗМІ  аналізують, що і як відбувається у політичних, суспільних, громадських процесах, за нагоди стає цікаво почути, як професійні медіаексперти теж дивляться на життя в Україні?  Зустріч з Мирославою Гонгадзе під час Медіафоруму у Львові подарувала нагоду спілкування саме в розрізі того, як у порівнянні з Амеркою можливо оціночно бачити життя? До чого нам слід прагнути, або принаймні, як через океан по-іншому? 

- Мирославо, майже щодня всі бажаючі під час Ваших он-лайн ввімкнень бачать життя в Америці, Ваші особисті спостереження, коментарі. Це дуже цікаві відео, адже ви у "живому спілкуванні" відкриваєте Америку по-іншому, не тільки як ведуча інформаційної програми "Час-Time".

- Я живу у США, але спілкування з українцями для мене дуже важливе. Коли виникла можливість комунікації через мережу фейсбук - це було моє відкриття, адже то прямий зв'язок з моїм глядачем, це дуже гарний спосіб спілкування. А ще, це нагода показати інше життя, поділитись з людьми, можливо,  корисною для них інформацією, яка допоможе їм відкрити кордони і їх світ. Насправді ми маємо багато однакових проблем, випробувань, тільки шляхи їх вирішення різняться.

- Як на Вашу думку, про що в Україні, зокрема нам, регіональним ЗМІ, треба говорити більше?

 - Думаю про особисту відповідальність. Поколіннями в Україні знищували лідерів, навіть бажання брати на себе відповідальність, вселяли страх. Пройде досить довгий час, поки ми це зможемо змінити. Люди повинні зрозуміти, що ніхто не змінить їх життя на краще, якщо вони самі цього не зроблять. Не можна пиняти на сусіда, на президента чи ще кого. Спробуйте зробити життя навколо себе кращим самі! У кожної людини має бути зона власної відповідальності. Вона може бути маленька, а може бути і ширша, для якоїсь громади - то Ваш вибір. Я вважаю, що коли ми будемо мати такі маленькі зони успіху - буде загальний великий успіх.

- Ми у ЗМІ часто формуємо думку, уявлення громад на рівні від села до мегаполіса, зараз так широко розвивається масмедійний простір в Україні. Напевно, в Америці цей процес теж відбувся і давно, як Ви це оцінюєте і сприймаєте?

- В Америці величезний плюралізм, там стовідсоткова свобода слова, говорити можуть всі і все. І кожне ЗМІ знаходить свою аудиторію, і в цьому немає ніяких обмежень. США - це країна свобод на будь-що, що є в рамках закону - ти можеш мати свою думку, навіть бути категоричним і протилежним до керівництва країни. Це навіть не можна порівнювати з Україною, адже плюралізм - це головна риса Америки.

- Ви коли-небудь чули про Знам'янку у Кіровоградській області?

- Ні.

Спілкування з Мирославою Гонгадзе для мене як співрозмовника-журналіста видалось легким і невимушеним, вона людина з позитивною і відкритою енергетикою. Я особисто і надалі чекатиму її відеотрансляції з Вашингтону, бо це цікаво і щиро.

Довідково

Мирослава Гонгадзе -  Українська телеведуча, журналістка, юристка. Із 1995 працювала на телебаченні в Києві: ММЦ «Інтерньюз» (із 1997 — СТБ) — телепрограми «Параграф», «Вікна-Плюс». 2001–2004 — працювала редактором у видавництві у Вашингтоні, США. Із 2004 — продюсерка Української редакції Всесвітньої служби «Голосу Америки» (Вашингтон, США) і ведуча телевізійної інформаційної програми «Час-Time», яка транслюється в Україні на частотах «5 каналу».

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges