komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

НОВИНКИ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ 2017

09.07.2017

Сучасна українська література інакша, аніж та література, про яку говорили років 80 тому. Аби ви не губились серед численних полиць та обкладинок у книжкових магазинах – ми пропонуємо вам три книги, які вийшли у світ 2017 року і які заслуговують на прочитання. 

Олександр Михед – "Транзишн"

Книгу "Транзишн" навперебій включали до списків найбільш очікуваних новинок "Книжкового арсеналу". І не помилилися. "Транзишн" складається з десяти оповідань, чотири з яких написано за реальними подіями, а інші шість – горор-фантастика. Після прочитання дуже важко усвідомити межі своєї реальності, яка раніше ніколи не викликала питань. Книга про речі, які ми вважаємо реальними/нереальними/ірреальними.  І тут фішка. Єдина істина у книжці – це і перехід між цими станами, так звана "транзитність". Дія/рух, називайте, як бажаєте. Окремо хочеться відзначити оповідання "Ліфт" про чоловіка, який просидів у кабінці 40 годин. Автор радить переглянути запис із камер спостереження, але не в пришвидшеному варіанті. А всі 40 годин. Про людину, чию відсутність навіть не помітили.

Артем Чех – "Точка нуль"

Артем Чех, звісно, не перший хто пише про війну на Донбасі. Але, певно, перший, хто написав про війну, про яку чомусь прийнято мовчати/не помічати/ігнорувати. Бо з буденного життя солдата не напишеш геройський вірш і не знімеш екшену. Збірка есеїв "Точка нуль" – про звичайного киянина, який опинився посеред степу з автоматом і зі всіх сил намагається не втратити здоровий глузд. Без смертей і нещадної деталізації військових боїв. Це про війну, до якої не звикла література. Тут одноманітність і правда про "аватарів", армійське взуття та злість, яка народжується у кожного, кого б закинули у степ.

Антон Слепаков – "Стишение обстоятельств"

Синтез живопису, літератури та музики. У будь-якому разі, це цікаво почитати/побачити/послухати, щоб знати, що з того вийшло

http://24tv.ua/3_novinki_ukrayinskoyi_literaturi_2017_n830731

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges