komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Від вулиці до столиці

24.07.2017

Дуже важливо змалечку виховувати у кожної дитини патріотизм та любов до Батьківщини. Саме цим займаються у садочку «Сонечко».  Патріотичне виховання – один із основних профільних напрямків роботи дошкільного закладу.

Детальніше про таку роботу з дітьми розповідає Лариса Колоусова, вихователь-методист:


«Тема патріотизму – складна для будь-якої дитини у сприйнятті, тому у своїй роботі я використовую   схему: від найлегшого  - до складного. Наприклад, розказати про Батьківщину – це вже найвища точка. Тому ми розпочинаємо з родини, вулиці, рідного міста.  Також  вчимо любові до оточення, що і є Батьківщиною,  це реальні дії: садимо квіти, робимо шпаківні, збираємо допомогу нашим воїнам.  Крім того, організовуємо зустрічі з нашими солдатами, від яких  діти у захваті. Під час наших занять ми вивчаємо символіку міста, країни, побут, легенди, казки   та ін.  Використовуємо дидактичні ігри, які допомагають  легко засвоювати матеріал. Розробляємо такі  ігри самостійно до кожного уроку.  Найпопулярніші серед дітей: «Казкове намисто», у якій вони відгадують українські казки та «Склади ціле», де діти складають з пазликів костюми та  героїв».


 

Наші журналісти разом з дітьми долучилися до гри «Склади ціле» . Гра -  дуже цікава і діти досить швидко впоралися. Зазначимо, що вихователь-методист сама розробляє свої методики та вигадує цікавинки для діток у такій складній тематиці.

Один з вихованців Владислав розповідає  про те, чому він навчився:


«Україна – це наша країна. Ми – маленькі козачата. Козаки захищали дівчат та старих людей. Ми – маленькі козачата, тому що козаки – були великими, а ми ще до них підростемо..»


Крім того, Владик розповів нам про символи нашого міста – його герб та чому на ньому зображено гілочку дуба.

Ольга Полякова

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges