komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Новина дня

Офіційно: пенсіонери зможуть стати нянею і додати стажу

16.02.2019

Українські пенсіонери можуть стати «муніципальною нянею» для своїх онуків, але є деякі нюанси. Про це розповіли в Мінсоцполітики

ФАКТ. За даними відомства, щоб стати «муніципальною нянею», пенсіонери повинні бути зареєстровані як фізична особа підприємець або юридична особа, яка надає послуги з догляду за дітьми до 3-х років. Відповідно, тільки в цьому випадку батьки зможуть укласти офіційний договір про працевлаштування на посаді няні з бабусею (або дідусем) дитини.

ЗАЗНАЧИМО, в міністерстві підкреслили, що така пропозиція буде актуально для тих літніх людей, яким не вистачає страхового стажу для виходу на пенсію.

НАГАДАЄМО, з 1 січня в Україні запрацювала нова соціальна програма – «муніципальна няня». Сім’я з дитиною до 3 років може отримувати 1626 грн щомісяця на оплату послуг гувернантки. Розмір відшкодування – прожитковий мінімум на дітей віком до шести років. Протягом року він буде змінюватися (з 1 липня – 1699 грн, з 1 грудня – 1779 грн).

ДО РЕЧІ, грошову компенсацію за послуги няні не зможуть отримати батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, а також прийомні батьки, якщо вони вже отримують допомогу від держави.

http://www.uarp.org

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges