komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Все про ID картку або новий паспорт громадянина України (частина друга)

26.07.2017

Наше видання продовжує серію матеріалів у формі «питання-відповідь» для того, щоб познайомити громаду з нюансами отримання та користування ID-карткою (перша частина за посиланням http://komora.info/podiji/2715-vse-pro-id-kartku-abo-novij-pasport-gromadyanina-ukrajini-chastina-persha. )

  1. Прошу повідомити з якої дати розпочнеться оформлення паспорта громадянина України у формі картки

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України» (зі змінами)  запроваджено оформлення і видача паспорта громадянина України у формі картки громадянам України, яким паспорт громадянина України оформляється вперше після досягнення 14-річного віку, а також у деяких інших випадках.

  1. Коли я зможу обміняти свій старий паспорт на паспорт громадянина України у формі картки?

До завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби України матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України, зразки бланків якого затверджено цією постановою, паспорт громадянина України оформляється з використанням бланка паспорта громадянина України у формі книжечки (постанова Кабінету Міністрів України № 302 зі змінами).

  1. Порядок оформлення паспорту громадянина України у формі картки мешканцям Донецької та Луганської областей, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи

Відповідно до статті 6 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» оформлення паспорта громадянина України у формі картки внутрішньо переміщеним особам здійснюється за місцем їх фактичного проживання.

  1. Підкажіть, будь ласка, чи потрібно моїй дочці, якій виповнилося 16 років 15 листопада 2015 року, отримувати паспорт громадянина України у формі картки в обов'язковому порядку чи можна ще отримати паспорт в паперовому вигляді?

Паспорт громадянина України у формі картки видається особам, які отримують паспорт вперше після досягнення 14 – річного віку. На сьогодні оформлення паспорта громадянина України у формі картки здійснюється територіальними підрозділами ДМС, які забезпечені матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки (перелік таких територіальних підрозділів ДМС розміщений на офіційному веб-сайті ДМС).

  1. Ми не змогли подати документи на одержання паспорту по причині хвороби дочки, а потім були новорічні свята. Чи потягне це за собою якусь відповідальність?

Проживання громадян, зобов'язаних мати паспорт тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 грн до 51 грн) (стаття 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 

Ольга Полякова, http://protokol.com.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges