komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ВЕРХОВНИЙ СУД СФОРМОВАНО: ЩО ДАЛІ?

15.08.2017

Наше видання продовжує знайомити наших читачів із ходом судової реформи, яка триває в Україні.

На сьогоднішній день  оголошено  рейтинг кандидатів у новостворений Верховний суд  України.  Ними стали  120 кандидатів, які затвердила Вища кваліфікаційна комісія суддів.  Зараз усі кандидати очікують на затвердження від  Вищої ради правосуддя. Двоє суддiв з Кiровогрaдщини успiшно пройшли усi етaпи конкурсу тa потрaпили до числa переможцiв. Це ознaчaє, що вони можуть стaти новими суддями нaйвищої судової iнстaнцiї. Серед переможцiв конкурсу суддя Aпеляцiйного суду Кiровогрaдської облaстi Свiтлaнa Яковлєвa тa суддя у вiдстaвцi Олег Могильний.

А що ж далі? Відповідно до планів зміни судової системи України на усіх нас чекає ще ціла купа етапів:  кваліфікаційне оцінювання усіх діючих судів (до кінця 2017 року),  створення антикорупційних судів, які стануть новим органом, що буде займатися виключно тільки справами про корупцію; створення електронного суду (електронний обіг  документів судової системи); введення суду присяжних та запуск інституту приватних виконавців (приватні виконавці судових рішень, незалежні від державних). Про них детальніше у наступному матеріалі нашого видання.

Тож, як бачимо наша країна пройшла тільки маленький етап до створення, як нам здається, прозорої антикорупційної  судової системи. Що буде далі – покаже час. Наразі процес реформ триває дуже довго та потребує значних фінансових затрат.

Ольга Полякова

 У статті використані матеріали «ЧЕСНО.Фiльтруй суд»

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges