komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Депутатські запити 38-ої чергової сесії:важливо про життя міста Знам'янка

25.08.2017

Враховуючи те, що 39-та сесія Знам'янської міської ради вже вкотре не може відбутись, а наступна дата такої спроби буде 28 серпня, ми повертаємось до питань, які були порушені під час 38-ої сесії. І поговоримо про депутатські запити. 

Микола Терновий з трибуни вперше за 2 роки після останніх виборів оголосив депутатський запит і закликав усіх пройтись по вулиці Станційній та Свердлова, де жодне взуття не витримує на щебеневому покритті. Там живуть переважно люди поважного віку. Вкотре депутат нагадав, що він особисто просив виділити кошти на ремонт цих вулиць, і не зважаючи на те, що там відбувалося підсипання відсівом, якість доріг вкрай погана. На вулиці Калиновій така ж ситуація з ямами, де минулого року вони були прогрейдеровані, а цього року заасфальтовані. Підсумовуючи, Микола Макарович узагальнив свої звернення вкотре і наголосив про відновлення дорожнього покриття вулиці Станційної.

Наталія Клименко, як депутат міської ради, озвучила звернення мешканців будинку по вул. Маяковського 40  та вул. Толстого 12/36 з приводу асфальтування прибудинкової території. Дані роботи були включені на 2016 рік, але лишилися не виконані. Тому вкотре депутатка попросила включити заплановані ще рік тому роботи під час внесення змін у видаткову частину бюджету у вересні 2017 року.

Світлана Бойко  пригадала про неодноразові звернення громадян міста - батьків учасників самодіяльності міського Палацу культури, батьків вихованців ЦДЮТ. У зв'язку з несприятливим температурним режимом (надзвичайна спека), канікулярним та відпускним періодом , який заважає повноцінному представленню мистецьких заходів під час Дня міста. Тож депутат висловила побажання винесення на обговорення громади перенесення дати святкування Дня міста на весняний період чи початок осені. Дати доручення виконавчим органам визначити дату, до якої можна прив'язати відзначення Дня міста в інший час. Разом з тим Світлана Василівна нагадала, що перенесення не може бути порушенням, адже практика така вже існує - День залізничника, День захисника Вітчизни.

З проханням виділити кошти у сумі 16 тис. грн. для дитячої спортивної школи виступила депутатка Ольга Бойчук.  10 тис. грн. для проведення новорічних турнірів з футболу,  а 6 тис. грн. для закупки футбольної форми вихованців школи 2008-2009 року народження.

Сергій Каратєєв висловив подяку міському голові Сергію Філіпенку та міськвиконкому за асфальтування вулиць Селянської і Шмідта. Крім того, він озвучив прохання відновити зупинку по вул. Олени Теліги та відновити освітлення по пров. Шкільному.

Мешканці вул. Козацька  нарікають на погіршення самопочуття та стан здоров'я через поширення смороду з боку ТДВ "Колос". Люди просять міського голову вирішити цю проблему радикально, адже безпечним проживання на цій вулиці назвати неможливо. Прохання висловив депутат Олександр Озеряний у своєму депутатському зверненні.

Звернення до начальника фінвідділу Галини Лихоти висловив депутат Віктор Озеряний. Він нагадав, що наприкінці липня 2017 року представники клуба єдиноборств спортсмени Влад Ільїн та Михайло Сайфудінов привезли з Чемпіонату світу 4 золоті медалі. Саме тому депутат за такі високі досягнення запропонував преміювати клуб "Піт Файтер", адже місто ніколи не допомагало його вихованцям, а вся підтримка тільки на плечах батьків.

Депутат Костянтин Пастух звернувся до міського голови з питанням вирішення проблеми належного обслуговування лабораторного відділення лікарні ім. М. Лисенка. Черги там утворюються влітку та взимку завеликі, а лавок, де присісти, вкрай бракує.

Анатолій Тесленко висловив усний депутатський запит щодо грейдерування вулиць міста. Минулого року було витрачено на ці потреби близько 400 тис. грн. , а на 2017 рік вже виділили 650 тис. грн. Цьогоріч, зі слів Анатолія Вікторовича,  до часу купування власного міського грейдера всі кошти вже було витрачено. Депутати вирішили перевірити виконані роботи, але виникла проблема - зробити це на законодавчому рівні майже неможливо. Тому Анатолій Тесленко запропонував почати асфальтування тих доріг, які були прогрейдеровані, і на наступний рік розробити відповідну кошторисну документацію.

Про будинок Михайла Грушевського 12  пригадала депутатка Світлана Філіпова, зокрема вона наголошувала на потребі асфальтування дороги перед цим будинком, напередодні 1 вересня це буде дуже доречно.

Олег Рубан у своєму запиті запропонував встановити огороджуючий паркан обабіч тротуару  на початку по вул. Віктора Голого до перетину вул. Дмитрівської, адже під час сильних злив перехожим вкрай не зручно ходити, бо поряд по дорозі авто просто накривають їх хвилями від калюж.

Як бачимо з великої кількості депутатських запитів, депутати міської ради тісно спілкуються зі своїми виборцями та порушують хвилюючі їх теми на сесійних засіданнях.

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges