komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Децентралізація доріг та створення дорожнього фонду: що це означатиме для України

3.01.2018

З 1 січня впроваджуються дві новації від Міністерства інфраструктури – децентралізація місцевих доріг та створення Державного дорожнього фонду. 

120 тис. кілометрів автошляхів переходять у відання обласних органів влади. На місцях будуть займатися будівництвом, ремонтом й утриманням автошляхів. На балансі «Укравтодору» залишаться лише 50 тис. км дороги державного значення.

Так само децентралізується й фінансування. Віднині створюється єдиний Державний дорожній фонд, куди щороку з бюджету відраховуватимуть фіксовані суми грошей. Дорожній фонд буде розподіляти кошти між обласними бюджетами (35% фінансування, цьогоріч - 11,41 млрд грн) і "Укравтодором" (60% фінансування, 19,5 млрд грн у 2018 році). За "Укравтодором" також залишається зобов’язання із погашення боргів, сума яких становить 6 млрд на поточний рік.

«Перевага дорожнього фонду в тому, що це буде захищене фінансування. Друга перевага, що відбудеться децентралізація "Укравтодору" з передачею не тільки доріг, а й фінансування на місця. Це суттєвий крок уперед – тепер усі мешканці можуть вимагати в місцевих органів влади належного ремонту», - прокоментував міністр інфраструктури Володимир Омелян.

http://decentralization.gov.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges