komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Центру розвитку місцевого самоврядування у м. Кропивницький оголосив про наміри роботи у 2018 році

Протягом 2017 року фахівці Центру розвитку місцевого самоврядування  у м. Кропивницький провели 190 заходів для чотирьох тисяч осіб. У минулому році кількість ОТГ зросла з 5 до 13, а тому проведення тренінгів, консультацій, круглих столів з питань процесу децентралізації на Кіровоградщині стало актуальнішим. 

9 лютого відбулася презентація роботи Центру розвитку місцевого самоврядування, який був створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.  Н 2018 рік, заплановано близько 300 заходів, сepeд яких будуть пpeс-туpи, сeмінаpи, тpeнінги та воpкшопи для представників місцeвого самовpядування. 

«Ми вважаємо, що на жовтневі вибори ми маємо шанс утворити ще близько десяти громад на території нашої області. Декілька громад ми очікуємо в Олександрійському районі, там досить таки активно цей процес іде. Новомиргородський район уже розпочав процедуру, є надія, що до осені вони вже створять Новомиргородську ОТГ. Ідуть активні процеси в Гайворонському районі і ми не виключаємо, що будемо мати дві громади на кінець року. Працює Петрово, займається активно Новгородка, ідуть активні об’єднавчі процеси в Олександрівському районі. Не виключаємо, що продовжиться процес у Світловодському районі», – розповів директор Центру Олег Яременко.

Наприкінці минулого року Центр провів регіональний форум «Об’єднані територіальні громади Кіровоградщини: виклики, успіхи та перспективи», під час якого громади Кіровоградщини отримали дієву допомогу та зміцнили свою спроможність для реалізації регіональної політики та реформи децентралізації. 8 громад, які були створені на Кіровоградщині, супроводжував Центр розвитку місцевого самоврядування.  У 2018-му заплановано зробити акценти на виїзні консультації та вивчення позитивного досвіду, зокрема, у інших областях України.

В обговорені діяльності Центру та впровадженні реформи децентралізації на Кіровоградщині взяв участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, начальниця Упpавління peгіонального pозвитку ОДА Віктоpія Кулікова та голова обласної оpганізації Всeукpаїнської асоціації сільських та сeлищних pад Микола Хpистeнко.

Оксана Войчишина

Фото Олена Карпенко

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges