komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ЯКА ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СИТУАЦІЯ  З ГРЗ У МІСТІ ТА РАЙОНІ

16.02.2018

Кожного року у  місті Знам’янка та Знам’янському районі наступає період масового захворювання на гострі респіраторні інфекції.  Насамперед така ситуація прослідковується навесні або восени. Але у 2018-му  епідемією на ГРЗ ознаменувався лютий місяць,  і навіть були вжиті карантинні заходи у навчальних закладах міста. Яка ситуація на сьогодні?

За інформацією КЗ «Знам’янська районна лікарня» та КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги»  у період з 1 по 7 лютого зі скаргами на гострі респіраторні захворювання звернулися 222 пацієнти у м. Знам’янка та 117 пацієнтів до сільських закладів охорони здоров’я.  Тиждень з 7 по 14 лютого охарактеризувався  збільшенням кількості хворих: місто  - 232, сільські заклади охорони здоров’я – 191.

Корисні звички для профілактики грипу

  1. «Захворів - сиди вдома»

Візьміть лікарняний. Грип швидко передається, тому так званий «трудовий героїзм» (коли ви хворі йдете на роботу) лише сприятиме поширенню інфекції.

  1. Уникайте близького контакту з хворим

Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від хвороби.

  1. Прикривайте ніс та рот

Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою рот та ніс — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.

  1. Мийте руки

Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

  1. Намагайтеся не торкатися обличчя

На руках дуже багато мікробів. Торкаючись руками обличчя ви збільшуєте шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.

  1. Провітрюйте та дезинфікуйте приміщення

Регулярно провітрюйте приміщення, ретельно очищайте та дезинфікуйте поверхні, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.

  1. Привчіть себе до корисних звичок

Будьте фізично активними, уникайте стресу, висипайтеся, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges