komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ДО ЗНАМ`ЯНКИ ЗЛЕТІЛИСЯ ГОЛУБИ З УСІЄЇ УКРАЇНИ

17.02.2018

Уже це єдине слово - «голуб» - пробуджує теплоту та ніжність. І тому нині в Знам`янці було море усміхнених людей. Одинадцята традиційна регіональна виставка голубів і декоративних птахів знову отаборилася в нашому місті. Увесь майдан, простір біля міського Палацу культури був заповнений людом, автами та виставковим спорядженням й, звісно, живністю... До нас прибули голубівники- учасники виставки з усіх куточків України. 

Депутат міськради, художній керівник МПК Світлана Бойко привітно розповідає:

- Знам’янка давно співпрацює з організатором виставки- Кіровоградським обласним клубом голубівників і його керівником Олександром Драбіною. - Ми завжди радо їх зустрічаємо у нас, надаємо необхідне для влаштування виставок голубів… Нині тут представлено 73 голуби чотирьох видів: бойні, декоративні високольотні, миколаївські та кіровоградські високольотні. Такі виставки - це демонстрація, взірець любові до всього живого. Відрадно, що серед зацікавлених відвідувачів чимало молоді. Зрештою, й до клубу приєднюються молоді голубівники, займаються розведенням саме спортивних декоративних голубів. Вони й беруть участь у спортивних змаганнях перельотів голубів.

Як стверджують знавці, наскільки володар голубів - людина розумна й мудра, настільки й голуб у нього буде розумний - керований. На виставці оцінка всього цього була в компетенції спецжурі (в т.ч. і ветеринарного фахівця). Переможців, як і нагород, - чимало: кубки Кіровоградського клубу голубівників, медалі, дипломи, грамоти… Перші - в церемонії нагородження: почесний гість виставки- голова КГ «Кремінь» із Кременчука - Володимир Матюшин; президент всеукраїнської асоціації голубівників України ім. Б.Хмельницького Юрій Алексєєв. До слова, на його думку, Кіровоградська виставка в Знам`янці - одна з найкращих в Україні…

 

Свої нагороди отримали переможці: Олег Дворянкін, Анатолій Артеменко - м. Дніпро; Сергій Півторак - м. Кривий Ріг; Григорій Супрун - м. Кременчук; Михайло Левченко - м. Світловодськ; Іван Бровко - м. Хорол; Віталій Нечипорук - м. Миколаїв; Микола Кузьменко - м. Черкаси;  Дмитро Яцун – м. Нова Каховка; Володимир Полікарпов - м. Олександрія; Сергій Парієнко і Григорій Заранюк - м. Кропивницький… Звання «Заслужений голубівник України» присвоєно (посмертно) Миколі Ігнатьєву, який усе своє життя присвятив розведенню та популяризації голубів.

Звісно, тут прозвучала прослава усім учасникам виставки у місті Знам`янці.

   Ольга Плєшкова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges